רכות.............................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/09/2016 | 10:12 | מאת: Mika

הי אודי, הבת שלי היא בגיל בית ספר. ילדה מתוקה ונבונה. ואני אמא כל כך קשוחה איתה. אמא איומה ונוראית. כל הזמן מלאה בדרישות כלפייה ותובענות אינסופית אני לא אמא מתעללת פיזית (לעולם לא!) ולא אמא מכה. אבל קשוחה ביותר הלוואי והייתה בי רכות כלפייה , אמפתיה וחביבות. הלוואי והייתה בי איזשהיא רכות מינימלית ויכולת הכלה אודי, איך אפשר לעשות שיהיה? אתה חושב שבגיל הזה של הילדים אפשר לשנות את הקשר איתם? זה חשוב לי מאוד זה בעיקר איתה ולא עם הילדים האחרים

26/09/2016 | 20:41 | מאת: סוריקטה

הי מיקה, אני שומעת את תיאורך, וזו תחושתך, ואולי הרגשת אשמה מוגזמת, איני יודעת... האם זו הבת היחידה והילדים האחרים בנים? האם את מדברת איתה, למשל, על דברים של נשים? נגיד, כמו ציצים, מבנה והתפתחות הגוף? יש בינכן מגע הדדי כלשהו? סוריקטה

הי מיקה, אני מאמין שאפשר. מדוע דווקא היא מוציאה ממך את הקשיחות הזו? אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית