אפשר לאהוב? (אותי)?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/09/2016 | 00:22 | מאת: גלי2

פעם נשאלתי אם הייתי צריכה להחליף את כל המשפטים השליליים במה הייתי מחליפה ועניתי שהייתי מחליפה במשפט אפשר לאהוב אותי. אני עסוקה מאד בשאלה הזאת בתקופה האחרונה. אגב מחקר החלומות שלך אודי, לאחרונה כמה חלומות בהם המטפלת אומרת שהיא אוהבת אותי (לא אמרה אף פעם במציאות אפילו משהו קרוב לכך) ובחלומות היא לא התכוונה לומר וזה נפלט לה... היום במציאות עוד פעם מתנגן השיר נגיעה אחת רכה, התחלה חדשה, התחיל טוב לשנינו, מרגש, משמעותי.קצת חלום מרגיש. ופתאם, הוא שותף לכל הרגשות שתיארתי אבל אצלו גם נורות אזהרה לשמור ממני מרחק מהבהבות חזק מדי. כמה מזה חרדות שלו וכמה תפיסה נכונה של המציאות? אני לא באמת יודעת אם כדאי לו לברוח או להשאר. הוא גם לא יודע. אמרתי שאני לא שבירה, שאם הוא ירצה לעזוב עכשיו או בעתיד אני אשרוד את זה. אמרתי, אבל לא בטוחה באמיתות דברי. איך אדע אם אפשר לאהוב אותי? את כולי זאת אומרת? אחרי שאמר מה שאמר צמצמתי את עצמי לכדי התכונות הנסבלות שלי, בעצב רב על הצורך להצטמצם ולוותר בשביל לא להיות לבד..

הי גלי, בוודאי שאפשר. וזה דורש עבודה, התחשבות וויתור של שני הצדדים. זה לא קל למצוא את האיזון בין להיות אנו עצמינו בצורה מלאה ובין להיות ביחד עם האחר מבלי שיבלע או ייבלע. אודי

27/09/2016 | 08:59 | מאת: סוריקטה

הי גלי חמד, כל כך אהבתי את תשובתו המדויקת של אודי, שפשוט אצטרף ואכתוב ביג לייק. שלך, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית