הרס עצמי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/09/2016 | 13:39 | מאת: מבולבל

היי לכולם, שמי אינו חשוב, אבל יש לי בעיה מתמשכת שאשמח לקבל המלצות היכן וכיצד לטפל בה, אני גבר כבן 40, נשוי באושר ואב לשלושה ילדים מדהימים, בחמשת השנים האחרונות אני סובל מבעיית הרס עצמי בכל מה שקשור לקריירה שלי ולהתפתחות המקצועית. כוונתי היא, שלמרות שיש לי את הכישורים והיכולות לבצע את המוטל עלי ואף מעבר, אני כביכול בוחר "לגרור רגלים", לעשות קולות של מתאמץ, אבל בפועל למרוח ולא לעבוד, וכשאני עומד על סף תהום מבחינת המנהלים שלי ומבחינת העסק, במקום לאסוף את עצמי ולתת מאמץ אמיתי כדי לתקן, אני בוחר לפוצץ את הכלים ולהחמיר את המצב, בשלושת השנים האחרונות החלפתי ככה ארבעה מקומות עבודה, וישבתי הרבה בבית, ועד שנתנו לי הזדמנות להתרומם, חירבתי גם אותה. יותר מהכל, לפני שלוש שנים פוטרתי מתפקיד בכיר בחברה שעבדתי בה שש שנים, המנכ"ל שהיה חבר קרוב אלי אמר לי "אחי, יש לך בעיה וכדאי מאוד שתטפל בה, כי אנחנו סבלנו את הבעיה שלך שנה עד שהחלטנו לפטר, במקומות אחרים זה לא יחזיק חודשיים." לא רק זה אלא שלאחר שנה שהתגלגלתי בחוץ הוא הסכים לתת לי סיכוי נוסף והחזיר אותי, ואניבמקום לתפוס את ההזדמנות בשתי ידיים ולהוכיח לו שאני חיוני ומועיל, חירבתי גם את ההזדמנות הזאת, ולא עשיתי כלום כדי להביא תועלת. אני יודע שאני מסוגל, אני מכיר ביכולות שלי, אבל אני חסר מוטיבציה להביא אותם לידי ביטוי, אני פשוט מתחיל משהו, עף עליו בכל הכוח, וברגע שמתעוררת הבעיה הכי קטנה, אני פשוט הופך הכל ונותן את כל הסיבות בעולם למה כדאי להיפטר ממני. האם יש למישהו המלצה כיצד והיכן ניתן לפתור את התסביך הזה? בתודה, מבולבל.

26/09/2016 | 21:19 | מאת: לאה.

היית אולי מנסה לבדוק אם יש לך adhd? התיאור שלך נשמע אופייני למאותגרים הקשביים. זאת רק אפשרות....

שלום לך, לא כתבת אם זה משהו שקיים מאז ומעולם או שזה רק בשנים האחרונות. לא כתבת על מצבך הרגשי (דיכאון? חרדה?). אלו דברים שצריך לקחת בחשבון, בנוסף למה שתכבה לך לאה על הפרעת הקשב. ומכאן רק מתחילים לחשוב... כדאי לך לשקול לפנות לאיש/אשת מקצוע לבדוק ולטפל בזה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית