.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/09/2016 | 23:25 | מאת: גולם

אודי יקר, שאלה לי אליך כמטפל, נניח שמטופל שלך (מטופל ותיק קשר ארוך מס' שנים) פתאום מספר לך שהוא אחרי שינוי מאד משמעותי שהתרחש בחודשים האחרונים ולא סיפר לך דבר בנושא, מה התחושות שלך כמטפל לדבר שכזה? ושהנושא לא הוזכר כלל. לדוגמא לא זו שהתרחשה אבל רק לשם המחשה, המטופל סיפר שהוא התגרש מבן הזוג לפני מס ימים ואתה לא ידעת שהנושא בכלל היה אי פעם על הפרק, לא היה שום סימן או שיח בחודשים שקדמו , מה הדבר אומר על הטיפול? מה הדבר אומר על המטפל? כיצד המטפל חש?

25/09/2016 | 09:00 | מאת: mika

הי גולם יקרה, אוף...לא יודעת מה לענות לך...אבל את גורמת לי לרצות לרשום כאן :)) אולי בתור מטפל הייתי מנסה לברר עם המטופל מה מנע ממנו לשתף...מקווה שהכל בסדר איתך...

25/09/2016 | 12:32 | מאת: אביב 22

גולם אהובה אני לא אודי ולא מטפלת .... אבל אני אוהבת אותך ושמחה על כל גיחה שלך לכאן.. את יודעת מה זה אומר ...זה אומר שאת לא מצליחה להעזר בטיפול . לא מצליחה באמת באמת להזדקק ולתת לשני להיות שם עבורך.. גם כאן ואפילו איתי ..את שמחה שאני עונה לך אבל בכל זאת את לא נעזרת . לא בי ולא באחרים . זה כל כך עצוב ,מקווה שהשינויים הם לטובה .. ועדין לא מאוחר לשתף אותה וגם לשתף בחשש שמה תיפגע או תיכעס או תעלב ותנסי להבין איתה יחד למה לא הבאת את זה לטיפול ...אתן שתיים במסע שלך היא אתך וליידך ...את רואה אותה , מרגישה ....את לא לבד למרות הנסיונות שלך להוכיח שכן ..

הי גולם, נסי לחשוב על עצמך במצב הזה ולראות מה היית חשה. אני משער שזה לא מאוד שונה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית