אודי.. עוד על מחקר החלומות שאתה עורך...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2016 | 11:40 | מאת: .במבי פצוע..

אודי... ... עוד על המחקר שלך... אני זוכרת מה שענית לי.. השאלון שלך עדיין רץ ואתה לא רוצה שהמהימנות שלו תיפגע.. ובכל אופן המחשבות שלי ממשיכות לרוץ ואני רוצה לשתף אותך בהם ויחד עם זה לא רוצה לפגוע במחקר שאתה עורך, לכן, אם אתה חושש שההודעה שלי עשויה להטות את תשובות העונים ולפגום במהימנות השאלון ,אל תעלה את ההודעה הזו.. לי יש צורך לשתף אותך במחשבות שהתגלגלו אצלי.. ואני מתה לדעת מה אתה חושב/לשמוע את דעתך ולראות אותך תוך כדי : לראות את שפת הגוף שלך,המבט, מימיקה,צליל הקול ובכלל לדבר איתך פנים אל פנים :)) ובכלל לשמוע את תגובתך... אז ככה... המשכתי לחשוב עוד קצת על מה שכתבתי לך לגבי השאלות שהתעוררו אצלי ותגובתך אליהן.. ולדעתי, אודי ,אתה מתעניין בהבדלי מגדר ו/או גיל לגבי אופן ראיית המטפל ע"י המטופל. כלומר, ייתכן שאתה בודק האם מטופלים בגילאים שונים, או מגדר שונה, יחלמו ויראו את המטפל כפי שמופיע במציאות או באופן מטאפורי/באופן עמום. כלומר, שחלימה כזו תלויית מגדר/גיל.. בתחילה העליתי בפני עצמי את השאלה האם אנשים עם מבנה ארגוני שונה יראה באופן שונה את דמות המטפל..באופן ישיר/עקיף אך שללתי את זה.. הרי השאלונים אנונימיים ולדעתי אין לך אפשרות לבדוק אם העונים נאורוטיים/בעלי הפרעת אישיות או פסיכוטיים.. בתחילה אמרתי לעצמי שאולי אתה לוקח את הקבוצה שלנו כקבוצה שרובה (אולי?) בעלת הפרעת אישיות כזו או אחרת..לפחות כך אני מאבחנת אותנו :)) (שכן,פחות או יותר הרוב כאן לדעתי, נפגענו ממש בינקות כשדמויות הסמכות לא דייקו את הצרכים הראשונים שלנו..הרבה מאיתנו גם נפגענו מינית,רבות מאיתנו פוגעות באופן זה או אחר גם בגוף שלנו-אם דרך אכילה כפייתית/אנורקסיה/בולימיה,אם דרך פגיעה של חתכים,נהיגה מסוכנת ועוד..) בקיצור, אני משערת שרבים וטובים מהמטפלים היו מאבחנים אותנו כ"מטופלים קשים",כבעלי הפרעות אישיות. לכן חשבתי שאתה לוקח אותנו כקבוצה ולוקח גם קבוצת ביקורת ממקום אחר.. אך שללתי את זה היות והשאלון פתוח,ואף הזמנת פה להעביר הלאה.. בנוסף, אני משערת שישנם רבים פה בפורום שהם בגדר משתתפים פאסיביים שאולי לא משתייכים לקטגוריות של הפרעות אישיות שבחרו לענות על השאלון.. אם היית שואל האם מדובר על חלימת לילה/יום הייתי חושבת שאולי אתה בודק את המשתנה הזה, אך הוא לא נכלל בשאלון שלך... זהו לעכשיו אודי.. ואם משהו מההודעה הזו יש בה לפגוע/לפגום ,בבקשה אל תעלה אותה עכשיו.. הרגשתי שאני צריכה לשתף אותך... שלך,במבי.

הי במבי, זהו, השאלון נסגר, כך שאני יכול להשיב: אני כותב ספר על חלומות, למעשה - מוסיף לו כמה פרקים חדשים (ברובו הוא כתוב כבר). שני הפרקים שאני עובד עליהם עכשיו הם: מטפלים החולמים על המטופלים שלהם ומטופלים החולמים על המטפלים מפורשות. לשאלה האחרונה יש מעט מאוד התייחסות, היא מאוד לא חופפת לשאלה הראשונה, והממצאים סותרים. אז החלטתי לבדוק בעצמי. הקריטריון היחידי - האם את/ה בטיפול. ההשוואה שאני עורך היא בהתאם להיותך איש מקצוע בעצמך (או לא) ובאיזו גישה, ואיזה טיפול עוברים (דינמי או לא). הממצאים - מרתקים! ואוסיף שאחוזי החלימה על המטפלים גבוהים הרבה יותר מהמדווח בספרות עד כה (כולל תכנים שרשמו המשתתפים). שיחקתם אותה! אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית