אודי הי,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/08/2016 | 12:09 | מאת: .במבי פצוע..

ראשית, שמחתי מאוד על בקשת העזרה שלך.. אולי קצת מהמקום שחנה ציינה..אולי גם האחרות ? (לא כ"כ זוכרת) שגם אתה מרשה לעצמך לבקש ועוד יותר מכך ,שאולי גם אנחנו יכולים להחזיר/לתת לך (אפילו אם זה פירורון) מכל מה שאתה משקיע ונותן פה במסירות ,באופן רציף ,לאורך זמן... רוצה לשתף אותך אודי, אתמול ,מילאתי את השאלון ששלחת ויש שם קטע לגבי החלום ,אם ראיתי את דמות המטפלת בבירור או לא וסיפרתי את החלום בו אמא צביה מופיעה אך לא כאמא צביה אלא דמות אחרת ורק לאחר עיבוד עם אמא צביה הבנתי שמדובר בה. לפני שהלכתי לישון נזכרתי שפעם אחת כן חלמתי חלום ובו הדמות הממשית של אמא צביה הופיעה.ניסיתי להיזכר בתוכן החלום אך לא הצלחתי להיזכר. רק זוכרת שפעם אחת בלבד(במהלך כל האנליזה שנמשכת עד עתה למעלה מ 7 שנים )חלמתי עליה וראיתי את דמותה הממשית. ניסיתי להיכנס הבוקר שוב לשאלון דרך הקישור,אך נעניתי שכבר השבתי וניתן להשיב פעם אחת בלבד (לא זוכרת ציטוט מדוייק ) אז הנה, אני אומרת לך את זה פה :)) ואודי, מסקרן אותי מאוד לשמוע מה הם השערות ושאלות המחקר שאתה חוקר... ופתאום מעניין אותי אם מטופלים מקשת אבחנות שונות יחלום ויראה את דמות המטפל בדיוקנו של המטפל/כדימוי וכו' באופן שונה (נאורוטים/הפרעות אישיות/פסיכוטיים וכו) מעניין אם למגדר יש השפעה על חלימה כזו.. כמו כן, גיל, מצב משפחתי (של המטופל/של המטפל) השפעה תרבותית, אם מדובר על חלימת לילה/יום.. וואללה... אודי.. בבקשה... תשתף קצת.. טוב ? :) מסקרן.. מאוד.. שלך, במבי.

22/08/2016 | 15:21 | מאת: מיכ

יקירתי גם אותי מסקרן :) אבל נראה לי שהעיבוד לאחר החלום חשוב וגם הקשרים ומה הביא לחלום וכו'...כאילו היה חסר לי בשאלון, השאלה מה המטרה שלך בעצם ....

הי במבי, אספר בשמחה, אבל בהמשך, כי השאלון עדיין פעיל ואנשים ממשיכים לענות. מה שכן יכול להגיד זה שהשאלות שלך מצויינות, ודי לחכימא ברמיזא. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית