טיפול קבוצתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2016 | 23:38 | מאת: מימה

אודי האם טיפול קבוצתי נחשב יותר מתקדם מטיפול אישי? זאת פעם ראשונה בחיי שאני מרגישה צורך בטיפול קבוצתי על פני אישי ונמצאת בתהליכי הצטרפות לקבוצה נראה לי שמגיע הרגע שטיפול אישי ממצה את עצמו. אבל הקבוצתי עדיין נדרש... אני פחות שומעת על הפניות לטיפול קבוצתי. כאילו פחות פופולארי. מה דעתך? באיזה מקרים הייתי ממליץ למטופל להעדיף קבוצה ולא אחד על אחד ?

הי מימה, לא יודע מה זה "יותר מתקדם". זה טיפול אחר עם דגשים אחרים. אני מנחה קבוצה טיפולית שכל משתתפיה נמצאים גם בטיפול פרטני (אצל מטפלים אחרים). יש לזה יתרונות שאין לטיפול פרטני ולטיפול פרטני יתרונות שאין בטיפול קבוצתי. אגב, גם כאן יש דינמיקה של קבוצה (קבוצה גדולה). זה יכול להיות רעיון טוב, קבוצה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית