דיבור מתוך שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2016 | 03:18 | מאת: אלוניה

שלום לדר בן זוגי בן 40 כנראה מדבר מתוך שינה. הכרנו לפני מספר חודשים ובמהלך שינה משותפת שמעתי אותו מדבר בקול רם . הייתי מנומנמת אז לא עקבתי מה בדיוק נאמר אבל הדיבור היה במילים ברורות ולא מלמולים. מה התופעה הזאת והאם היא נחשבת הפרעה? כאשר התעוררנו שאלתי אותו אם הוא זוכר או הרגיש שדיבר בשינה אז אמר שלא . האם נהוג לפנות לטיפול פסיכולוגי במקרה כזה?

שלום אלוניה, יתכן שזה דיבור מתוך חלום. זו לא בעיה שיש לדאוג ממנה בדרך כלל. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית