מיכל, אביב, כולם, והתווים החסרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/08/2016 | 07:18 | מאת: סוריקטה

הי, בוקר של אור, מיכל יקרה, אביבונת, וכולם, בהמשך לעץ ההתקדמויות, העץ שמבקש לשים משקל על הצד הצומח לנגד הצד שלעתים מנסה למשוך מטה - נזכרתי בכך שיש המתמקדים בעידוד המאמצים, הנחישות, יותר מאשר ההתבוננות על רמת ההישג עצמה ביחס לסביבה, ואפילו כלפי עצמך. בדבריי, ניסיתי לחבר בין מה שאת כתבת למה שאביב הרגישה חייבת לומר מן הלב, להרגשתי. נזכרתי בימים רחוקים, במורה אחת לספורט בבית ספר שלמדתי בו. הייתי אחרונה בכיתה. אבל היא, היא ראתה כמה אני מנסה ומשתדלת ומתגמשת, וזה היה כל-כך נוגע ללב, היא נתנה לי 'טוב מאד' בתעודה. במקצוע שנחשב לכאורה הכי חלש שלי. היה מישהו שראה. אני רואה בנות רבות (בעיקר בנות מראות נוכחות כאן) שמאד משתדלות, ומשקיעות לעומק. מזכירה לעתים נדמה שמשתדלים, אבל האנרגיות בתכל'ס יוצאות על כיוונים פחות מצמיחים, וגם לזה שמים לב בשיחות שלנו. מברכת את הפורום ככלי שמסייע ומשמש לי, להרגשתי, לשמור על הרצף בטיפול. כמה חשוב. תודה אודי, ובברכת שימוש בונה במקום הזה, שלכם, סוריקטה (מה לעשות שאיני רושמת את שמי האמיתי...)

17/08/2016 | 10:45 | מאת: אביב 22

יקרה לא חושבת שיש צד שמושך למטה חושבת שכל אחד עושה מה שהוא יכול ברגע מסויים .. ואכן היה במה שכתבתי למיכל יותר ניסתר מגלוי ובעיקר זה היה מאוד מאוד נושםםם אבל את יודעת סוריקיטה לא מההיבט האישי כי אם דווקא מההיבט הקבוצתי ..יש לפעמים מיצמוץ עין שאני רואה כאן שמרגש אותי יותר מהתקדמויות גדולותת. ואני גאה באותה מורה שזיהתה את האכויות המדהימות שבך ..מסכימה איתה שהמאמץ והלא לוותר לעצמך חשוב יותר מכל מדליה . ...אוהבת אותך ורואה אותך על כל מה שאת מביאה איתך בזמן האחרון בן השורות ...מחזקת ,מחזקת ,מחזקת ...

17/08/2016 | 18:53 | מאת: סוריקטה

הי אביב, דיברתי על צד בכל אחד מאיתנו שמושך לכיוון הרגרסיבי. לעתים הוא חזק ולעתים חלש יותר. על כל פנים, לא דובר על דמות מסוימת כשלם, זה אולי נכון ברגע נתון ולפעמים אולי גם לאורך זמן ותלוי גם מול מי. בינתיים, סוריקטה

17/08/2016 | 11:43 | מאת: מיכ

יקירתי! את כל כך צודקת!! אוסיף ואומר שלאחד צעד פצפון זו התקדמות אדירה ולאחר מספר צעדים יחשבו כהתקדמות. מאוד אינדוידואלי!! וכמובן המאמץ וההשקעה אפילו עולים על אלו שמתאמצים פחות...בעיני הציון שלהם שווה פי אלף מונים...(בטח הטוב מאוד היה הציון הכי נמוך שלך בכל מקרה :) )אבל לפחות לא קלקלה ממוצע ;)

17/08/2016 | 17:46 | מאת: ינשוף

האמת היא שאני די מתקשה להבין אותך- אני קוראת אותך ואז הכל נמחק לי... אבל רציתי לאומר לך שאני מרגישה אותך מאחורי המילים- וזה נעים לי.

הי סוריקטה, מסכים לגמרי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית