היום..................

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2016 | 16:30 | מאת: מיכ

יום של פחמימות.....יש כאלה נכון....צריך איזונים.....אבל כשמשהו באיזון הנפשי שלי מתערער איתו גם האוכל :( מבאס. כל היום אני מכינה מטעמים וגם אוכלת מהם :( וזה ממש לא קרה לי המון המון זמן....חשבתי שיש לי שליטה כבר על זה..... לפעמים היא כמו אמא המטפלת כאילו שהורדתי במשקל בשבילה :( למרות שמעולם לא הזכירה זאת ככה......... ראית את התוכנית על האמהות עם האוכל השבוע? "בדמותה"? תמיד יש דגש על הקטע של הרזון הזה....של אנורקסיות. אני חושבת שבעיית השמנה בעייתית מאוד גם ביחסי אמא בת :( לא רק אנורקסיה ובולמיה....קצת הזכירו אבל ההיא שמלאה בתוכנית דברה כאילו טוב לה עם זה ולא ממש אכפת לה...אוף..בנות ראיתן? מה דעתכן?? נראה לי שיש אי הבנה בטיפול. היא דווקא הבהירה שלא נפרדים עכשיו.....אבל מרגישה שהיא רוצה שזה יהיה. ולא משנה מה היא תגיד, תחושות שלי. ועצוב לי כך......למרות שהכל בסדר.....לכאורה.

28/07/2016 | 20:06 | מאת: -חנה

בדיוק חברה שלי סיפרה לי על התוכנית בדמותה... יש להם סיפור משפחתי עצוב של הפרעות אכילה, אמרה שהיה לה מעניין. חשובת שיש רגעים שיותר קשה לשמור וזה בסדר ואלו החיים. לפעמים קצת נופלים אבל הכיוון הוא להמישך ולא לוותר. את בדרך הנכונה! מאמינה בך ואיתך (:

28/07/2016 | 20:21 | מאת: סוריקטה

הי יקירתי, פתחתי הודעה חדשה שמזכירה פרידות ותלות. אולי, בהקשר לדברים שרשמת כאן, היא תדבר אלייך. ומדוע העמסת על עצמך המון אוכל (ואולי בכלל מפנק ומהנה אפילו)? מילוי במקום להרגיש כאב, אולי? במקום להכיל אמירות מבחוץ, אולי? להפוך טוב לרע, אולי? והאשמה המוכרת שאת חשה (כך נראה לי)... לא מכירה את התוכניות, אנסה לחפש, יש מצב שיהיה לי מה לומר. מחשבות עבורך, סוריקטה

הי מיכל, אכן יש קשר בין הפרעות אכילה בכלל לבין הקשר ההורי (פעמים רבות). לגבי הרגשתך - אמנם לא ניתן להתווכח עם מה שאת מרגישה - אבל זיכרי שזו רק הרגשה, והיא לא בהכרח הדבר שהיא מרגישה כלפייך... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית