נטישה מס 2

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/06/2016 | 23:08 | מאת: סמבדי

"המחליפה" נטשה. כן, זו שהבטיחה שלה זה לא יקרה. שהיא בטוחה בשיטה שלה. שאין שום בעייה בתלות וברגרסייה. שסירבה להקשיב "לאזהרות" של המטפלת הקודמת ולתחנונים והפחדים שלי עצמי מלקבל הבטחות שוא ולהיפגע שוב. ביקשתי שתשמור. על עצמה. ועלי. ביקשתי גבולות. על הכל היא ענתה שיהיה בסדר. והכי הכי: נשבעה לי שהיא לעולם לא תעשה לי את זה. בטח תחפשו סיבות, תעלו הסברים הגיוניים. לפעמים אין. לא הייתה אלימות. מכל סוג שהיא. לא מילולית ובטח לא פיזית. פשוט שוב אותה נק קשה בשחזור. והיא-בייביי. אומרת שזה לא עובד יותר. מאשימה אותי בזה. שזה בגלל שלא נתתי בה מספיק אמון. בגלל שהיא לא יכולה לעבוד יותר עם הפסיכיאטרית שלי שבחרתי. (כבר שנתיים אצלה והיא מנסה לעזור לשתינו) וטוענת שאני גרמתי לזה ואני אשמה בכך. אני תלויה בה כמו שתינוק בבטן מאימו תלוי בשלייה. בצינור חמצן שלו לעולם. בכזאת רגרסיה אני נמצאת. בקיצור: איבדתי את חיי. לא מכירה מקרה כזה שמתרחש פעם שנייה וברצף בטיפול. לא מסוגלת לשאת יותר. נשארתי לבד ומפורקת. חסרת נשימה. מלאת עצב ואשמה וכאב. מבולבלת. לא מבינה. והכל בס.מ.סים מיילים ושיחת טלפון. אפילו לא בפגישה. והכי-היא לא קוראת לזה נטישה. לא נטשתי היא אומרת. אז אני לא מבינה ומבקשת שנדבר על זה בפגישה. שנחשוב יחד. שנבין. לא. צאו מהאשליות. אסור לפתח תלות באף מטפל. זה לא שיטה. זה אנטי שיטה. זה לא טיפולי. זה מזיק. אסור שהתלות תהיה כזאת שלא תוכלו בלי המטפל. זה סימן אזהרה. ואמירות כגון: אני נשבעת לך, אני לא מאמינה בגבולות, אני נותנת הכל למטופלים שלי, הבטחות ומענה תמידי=הכל בסוף צפוי להתפוצץ. אחת שיודעת. אחת שנפגעה ולא תשוקם שוב.

20/06/2016 | 17:58 | מאת: ינשוף

כל כך מצטערת על החוויה הכואבת ששוב חוזרת על עצמה! לצערי יש הרבה מטפלים לא מקצועיים ומסוגלים להכיל את הכאב שלנו. עברתי בעצמי 20 מטפלים- וכמה מהם עברתי אותה חוויה שאת מתארת והתאשפזתי בעקבות זה. מה אני יכולה להגיד לך?? רק לגבי אני יכולה לאומר לך שלא הייתי מוכנה לוותר על עצמי.. חפשתי חפשתי נפגעתי שוב ושוב ובסוף כן מצאתי.. אני יודעת שאת הכי כואבת עכשיו ומרגיש כאילו שאת לא מסוגלת יותר... תתני לעצמך זמן... אל תוותרי על עצמך כי מגיע לך הכי טוב שיש- כאן יחד איתך

20/06/2016 | 21:46 | מאת: אביב 22

זה קשה זה כואב זה חותך את הנשמה...כרגע רוצה רק להיות איתך בכאב בתסכול והקושי שלך ....אל תישארי לבד ...איתך גם אם וירטואלי

הי סמבדי, עצוב ומצער לקרוא. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית