Ocd

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/05/2016 | 18:09 | מאת: ליאת

שלום ד"ר אודי. שמי ליאת ואני בת 32, נשואה ויש לנו 3 ילדים. הבעיה קשורה בבעלי. הוא בן 35, איש ציבור ובעל תפקיד מאוד בכיר. הוא סובל כבר כמה שנים מתופעה שנראית לי כמו הפרעה טורדנית כפייתית. לפני כל פעולה שהוא עושה הוא מבצע תנועות מוזרות כגון מצמוץ בעיניים או נקישות עם היד/הרגל על עצמו/ על חפץ כלשהו. הוא מאוד סובל מזה אך גם בקושי מסכים לדבר על זה עם מישהו ומאוד נבוך (ובכלל מפחד מכל מה שקשור בתחום הנפש) . איתי הוא מוכן לדבר על זה קצת. אמרתי לו שנראה לי שכדאי ללכת לייעוץ אצל פסיכיאטר והוא ממש מתחלחל מזה. מה עלי או עלינו לעשות?

שלום ליאת, נראה לי שצריך להתגבר על הפחד וללכת למומחה שיעריך במה מדובר. בדיוק כמו שעושים עם כל בעיה אחרת. לעתים עוזר לחשוב מ ההיינו עושים הם המכונית שלנו היתה מתחילה לקרטע ולהשמיע רעשים. סביר מאוד שהיינו שמים אותה לבדיקה במוסך, ולטיפול - אם צריך... אודי

18/05/2016 | 20:22 | מאת: ליאת

או שמתאים לזה גם פסיכולוג?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית