בעקבות יום הזיכרון לשואה...........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/05/2016 | 17:41 | מאת: מיכ

נכתב פעם מזמן......כשגיליתי דפי עד.... כתב ידו של סבי מוכר לי, ועתה הוא מונח לפניי. האם חש בחסרונם? האם עליהם חלם? האם ידע פרטים נוספים? האם חשב על חיים אחרים? איך אפשר למחוק כך עבר? הרי משפחה זה לא אדם זר? איך אפשר לא להזכיר? מדוע שתק? מדוע הסתיר? כנראה שרצה לשכוח דבר נורא, כנראה שרצה שלא נדע, רצה לגונן, להקים משפחה חדשה, רצה את העבר הקשה למחוק, כדי שיוכל בארץ לצחוק. סבא, מדוע היית קשה עם עצמך? מדוע היית קשה אתנו ועם עברך? צר לי עלייך סב יקר על חיים עצובים, שלא נתת להם ביטוי מתאים. דע לך סבא , שיש לך נינים! מצליחים, חכמים, אהובים ומאושרים, ו____ על שמך הוא נקרא, מלא חיים, שמחה ואהבה. והם כבר יודעים וחשוב שידעו, שיבינו מה קרה פעם, בעבר שהוא עבר של כולנו ולא רק שלך! תודה שדפי עד מלאת, שהשארת את כתב ידך עליהם, עדות חיה לאנשים שאינם... דבר אחר, אני עצובה, נפקחו קצת עיני, מתחילה להאשים אותו ולא אותי, לומר שאני לא אשמה בלי בושה...חומלת על הוריי ומנסה לחמול גם עליי קצת.........קשה מאוד.........עצוב לי :( מתאים ליום זה כנראה.

04/05/2016 | 19:33 | מאת: אביב 22

מיכל כתיבה מרגשת ושמחה כל כך שמחה שאת כבר קצת יכולה להאשים אותו ולא אותך

הי מיכל, מאוד מרגש מה שכתבת. מסכים עם אביב... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית