חג הפסח משחק קטן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/04/2016 | 00:08 | מאת: הילה

החג ממש מתקרב ונושף לנו בעורף... כל כך הרבה אנשים חסרים כאן... כמו שאביב כתבה.... זה לא קל, זה מעורר שדים איומים ומגביר את העוצמות... ננסה להסתכל על זה כמשהו שניגמר, לא נצח... מאחלת חג של חרות. יש לנו דרגות חופש וכל אחת יכולה לבחור את החופש שלה... מזמינה לשתף בכל מה שקשור לחג- וגם- במה אפשר לצאת לחופשי בחג הזה? האם להיפטר מהרגל שלא עושה לנו טוב? אולי מחפץ? מקשר שלילי? ממחשבות שמדכאות? ואפרופו טיפול- אצלינו בטיפול משתמשים באין חבוש מתיר את עצמו מבית האסורים במשמעות של להשתמש בקשר כדי לצאת לחופשי... כתבתי מספיק... עכשיו אתן... הילה

21/04/2016 | 11:23 | מאת: -חנה

הילה יקרה תודה על ההזדמנות... בחופש, מקווה שיצא לי קצת לטייל ולהיות עם חברות, יש כמה תכנונים לא סגורים. ובחיים בכלל, הייתי רוצה לנסות פחות לכעוס ולאבד שליטה... להתחבר לעצמי ולמה שטוב לי.

21/04/2016 | 16:46 | מאת: הילה

יקרה לי מאוד- חג שמח לך, שולחת לך חיבוק אמיץ! וגם תצאי לטייל זה נהדר

21/04/2016 | 11:44 | מאת: מיכ

חג החירות...מקווה שהצלחתי להגמל מההרגל והמעגל של אכילה גרועה-רגשות אשם-אכילה גרועה כי במילא כבר אכלתי וכו'. עדיין כלם חושבים שזה הפך להרגל אצלי לאכול נכון ויותר קל לי, אז זה ממש לא נכון, זאת מלחמה יוםיומית להשאר במשקל שפוי! זה קשה במיוחד כשרע לי לנסות משהו אחר חוץ מאוכל...אז רוצה להיפטר בעיקר מרגשות אשם, בהמון דברים מרגישה אשמה. הייתי רוצה להיפטר גם מהתלות הלא בריאה שלי בה...מהרגשות השליליים שיוצאים עליה מדיי פעם מהכעס והזעם שלי עליה כי היא משתדלת בשבילי ואני מרגישה קצת כפוית טובה. ועכשיו זה מתחבר לי לעשות סדר יחד! מזמינה את כלן יחד איתך לעשות סדר כייף, מה נביא? אולי אביא קצת מהגננת שבי, כלומר משחקים, חידות ושעשועים לליל הסדר... שיהיה חג חירות אמיתי ושמח.

21/04/2016 | 16:49 | מאת: הילה

כתבת על הקשיים עם האוכל.... לצערי מזדהה מאוד עם מה שכתבת... ולגביי ארוח בליל הסדר זה נהדר וכייף משחקים... מה אני הייתי מביאה? כלים חד פעמיים ועיצוב מפיות זה בסדר? שולחת לך מכאן חיבוק וחיזוק

21/04/2016 | 13:04 | מאת: אביב 22

הילוש ...רק להגיד חג שמח ואביבי ובאמת שיהיה לך טוב והרבה ...ואני הלוואי ובפסח הבא אני באמת כבר יגמור לבנות רצף ואוכל להגיד שזה שלי שאלו הם חיי ...

21/04/2016 | 16:51 | מאת: הילה

היי אביב כמה את נותנת ומשפיעה.... איזה שם נפלא בחרת לעצמך... שולחת חיבוק אמיץ

21/04/2016 | 15:50 | מאת: סוריקטה

הי הילה, יזמה מבורכת, שלך וגם של בנות נוספות, תודות לכן. האמת שעשיתי לי קצת 'פסח' בכל מיני תקופות בשנה. נפרדתי מכל מיני. יש משפט שיוצא לי מהפה בזמן ערות, אך כמו מתוך חלום. נפלט ללא פילטרים: 'אני צריכה משהו חדש'. עדין איני יודעת מהו החדש הזה, אך יש לי מחשבות. אתמול החלטתי (וזה די החזיק עד היום...) להיגמל קצת מפחמימות שהגזמתי בהן ברמות מטורפות לאחרונה. את חול המועד אעביר בבדיקות רפואיות. מהסוג ששייך לכיוון השמירה על עצמי (כמה לא פשוט לי לומר). שיהיה בסדר, שלך, שלכן/ם סוריקטה

21/04/2016 | 16:54 | מאת: הילה

אני צריכה- זה הכי חזק שיש מחזיר אותי לתיאורית הצרכים של מסלו... מכירה? בעניין בדיקות רפואיות גם אני בתהליך של בדיקות חלקן היו השבוע וחלקן בחול המועד.... חג שמח יקירה תנגסי בחיים כמה שרק אפשר הילה

21/04/2016 | 17:48 | מאת: -חנה

מדהימה אותי כל פעם מחדש... שמחה כל כך שאת משתפת. חג שמח, ושייהיה בהצלחה עם הבדיקות. ונחמד הרעיון לאסוף משפטים, אהבתי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית