אביב וסוריקטה יקרות,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/02/2016 | 18:34 | מאת: סנדי

מבלי כל קשר לדיון שמתנהל עכשיו, יש דבר שרציתי לומר לכן כבר מזמן. אני קוראת על ההלקאה עצמית שלכן, על הסבל בגלל העבר, ורוצה לומר לכן, אתן בנות אהובות של רבונו של עולם, הוא אוהב אתכן מאד מאד. אתן בנות יקרות מאד, וכל ההלקאה העצמית הזו היא רק מעשה שטן, כי מה שקובע זה המצב שלכן כאן ועכשיו, בריאה חדשה, שאין לה כל קשר לעבר. להפך, במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד. המקום שלכן הוא גבוה יותר מאשר של מישהו אחר. אם ישנם שני אנשים שיש להם מאתיים שקל, האם המצב שלהם שווה? לאו דווקא האחד התחיל מאפס והרוויח מאתיים, השני התחיל ממינוס אלף, ועכשיו יש לו מאתיים, אך העליה שלו היא של אלף ומאתיים!!! דוקא מישהו שהגיע 'מלמטה', המקום שלו הוא הרבה הרבה יותר גבוה, והזכות שלו היא יותר גדולה. השטן לא רוצה שתמצאו מנוח, אז הוא מטריד אתכם עם מעשי העבר, גורם לכן לחשוב מחשבות קשות על עצמיכן, אבל לא כך הוא. יש סיפור בגמרא על רבי אלעזר בן דורדיא חי בתקופת בית שני כרשע ובערוב ימיו חזר בתשובה. סיפורו מובא בתלמוד, ומשמש דוגמה בסיפורי מוסר השכל רבים כיצד אדם יכול לשנות את גורלו אפילו רגע קט לפני מותו ולהטות כף המאזניים מחובה לזכות. עוד משמש סיפורו דוגמה לכך שמקבלים את כל אדם בתשובה, לא משנה המקום שמשם הגיע. בגמרא מובא שרבי אלעזר לא הניח בעולם זונה שלא בא עליה, היינו היה בתחתית המדרגה, לא סתם נואף, אלא עבר בכל העולם כדי למצא את כל הזונות, משהו קיצוני והזוי. ואז יום אחד הוא עשה תשובה, עשה חשבון נפש, והצטער על מעשיו, ומתוך אותו הצער "הניח ראשו בין ברכיו וגעה בבכיה עד שיצתה נשמתו, יצתה בת קול ואמרה רבי אלעזר בן דורדיא מזומן לחיי העולם הבא", ועליו בכה רבי יהודה הנשיא ואמר "יש קונה עולמו בשעה אחת", ולא די שמקבלים אותו אלא אף קוראים לו רבי. הוא לא רק שנתכפרו עוונותיו אלא שקראו לו רבי. מדובר לא באינפלציה של היום שכל אחד עם כפה נקרא רב, אלא תואר רבי שקבלו אותו רק אנשים מורמים מעם כמו רבי יהודה הנשיא, אז הנה אדם שחזר בתשובה, הגיע מתחתית שבתחתית ועלה לדרגה כמו רבי! והוא לא היה לו צ'אנס להמשיך ולחיות נכון, אבל עצם זה שהצטער על מה שהיה בכל לבו, העלה אותו לדרגה כל כך גבוהה. אתן שתיכן כבר שנים שהצטערתם ועזבתם, ולא נמצאות שם, אתן יודעות באיזה מדרגה אתן? אתן במדרגה רוחנית מאד גבוהה. כדאי לכם לשמוע את השיר – אפילו בהסתרה, שיר מקסים עם מילותיו של רבי נחמן מברסלב https://www.youtube.com/watch?v=sDeT-lx76os השיר אומר שאפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה גם שם נמצא השם יתברך, הסתרה בתוך הסתרה הכוונה לאדם שהיה במצולות החטא, עליו לדעת שגם באותו מקום שהגיע למרות שהגיע מבחירה חופשית, בכל זאת מסובב הסבות סובב זאת כך, והוא צריך לדעת שהקדוש ברוך הוא נמצא אתו. אתן צריכות להיות גאות בעצמכן, שמחות, ככל שנקודת המוצא יותר נמוכה כך כאשר הופכים את הקוביה, מגיעים לדרגה יותר גבוהה, אין כאן מקום להלקאה עצמית, נגמר, סה טו, בן אדם חדש, בן אדם שמתחיל עם נקודת זינוק עצומה, כי הוא לא מתחיל עם אפס, אלא להפך, וכך תסתכלנה על עצמכן, אל תתנו לשטן לעורר בכן את כל רגשות האשם, את כל האשמה העצמית, זה מאחוריכן, להפך, ברגע ששינתן את ההתנהלות אז כל הפשעים הופכים לזכויות, אתן במקום אחר כל כך, מקום שעושה אתכן קרובות לבורא עולם, מקום של חיבה יתרה, מקום שקשה לאנשים אחרים להגיע קרוב אליו, כי אתן עמדתן בנסיון, יצאתן מהצב הביש שבו הייתן. לכנה עם גב זקוף, עם ידיעה ברורה שמה שהיה לא צריך כבר בכלל להטריד אתכן, כי אתן זכות כשלג עתה. אי אפשר לדעת מדוע מסובב הסבות הביא אתכן לנסיבות כאלו שהביאו אתכן לכזה מקום, לא מבינים חשבונות שמים, אבל כן יודעים בבירור שהמקום שלכן עתה הוא גבוה יותר מאשר מי שלא עבר את החוויה הקשה הזו. אני קוראת שוב ושוב את המצפון שלכן, את ההלקאה, עזובנה, לא מגיע לכן, אתן לא שם, ממש לא, הרי מוסריות נמדדת על פי סקאלה מסוימת, ומי יש לו סקאלה יותר מחמירה מאשר לבורא עולם, ועם כל זה, הוא מקבל אתכן בחיבוק עז, אומר עליכן שאתן במדרגה גבוה ביותר, אוהב אתכן, אז תאהבנה את עצמכן, כי מגיע לכן להיות אהובות.

12/02/2016 | 05:45 | מאת: סוריקטה

הי סנדי, הזכרת את ההלקאה העצמית - אני חושבת שהיא פחתה באופן משמעותי מאד מאד מן העבר. יחסי ה(אולי) סאדו-מאזו בין חלקיי השתנו, כך נראה לי. והצמיחה, ברור שאני מתייחסת לנקודת ההתחלה ומשווה את ההתקדמות שלי ביחס לעצמי ובקצב שלי. נדמה לי שאני נוטה להזכיר זאת כאן לעתים מזומנות. אני סוג של חלילן מהמלין לילדים ובעלי חיים. הם הולכים אחרי, ואולי גם אוהבים אותי. מוזרה שכזאת, וככה אני. חשבתי שאת גם מדברת על ההרגשה של להיות ראויה. אכן עניין מורכב. הודעתי תופיע בשבוע הבא, אם כך - שבוע טוב שיהיה, תודות, סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית