נו... באמת... אודי!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/02/2016 | 21:07 | מאת: סנדי

מה זה שאתה לא מצנזר הודעות שלא בדיוק בקונצנזוס? מה זה שאתה לא סותם את הפה למי שלא אומר מה שנדרש ממנו בפוליטקל קורקט??? כל אשה היא קורבן, ולא משנה מה. לא מזמן רצו להוציא חוק נגד העסקת זונות, וטענו שהן כולן קורבנות, ואז חלק מהזונות התראינו - ואמרו, בחרנו במקצוע הזה כבחירה חופשית שלנו, אל תתערבו לנו. (לא שישמע שאני בעד זונות, אני נגד ניאוף נקודה!), הן באו בטענות על כך שעשו מהן קורבן, בעוד הן עושות את זה משיקול כלכלי נטו, טוב להן להרווי בכמה שעות כסף שלעולם לא יוכלו להרוויח בכל עבודה אחרת. אבל לא, יש מי שהחליט שהן קורבן, ולא יתנו לעובדות לבלבל אותן. כל גבר הוא אנס, אם לא למעשה אז בפוטנציה, ואם לא עשה זאת זה רק בגלל שלא הייתה לו הזדמנות לכך, אבל הוא בגדר אנס, וגם אם יוכיחו אחרת זה לא יועיל לו. אבל למען הסר ספק... אני לא כוללת באמירה שלי עבירות מין במשפחה, כי הן בקטגוריה אחרת לחלוטין, אני לא כוללת עבירות מין שנעשו על ידי שידול של הורים וכו', אלו קטגוריות אחרות. ובכלל לא דברתי על אונס, דברתי על הטרדות מיניות!!! שימו לב לח"כ לשעבר יגן, במה הוא הואשם על ידי רחלי, מה הייתה ההטרדה שלו, בזה שאמר לה על הפנטזיות שלו. מי שראה אותה ושמע את אמרות השפר שלה, לא מתפלא שהיו לו כאלו פנטזיות, הוא לא נסה לממש אותן, לא שם עליה אצבע, אבל זו הייתה הטרדה. אך כשרחלי נבלה את הפה במיניות גסה על גבר, זה היה בסדר, לא הטרדה. מזכיר לי, משהו, ישנם דברים שהם מושרשים, שאפילו המחוקק לא שם אליו לב. אז בקשר להטרדה, אם גבר מראה את איבר מינו, זו עבירה פלילית, אם אשה עושה זאת זה לגטימי. אם גבר אונס בחורה, הוא אנס אם אשה אונסת גבר, לא משנה הבדלי הגילים בינהם, זה רק מעשה מגונה. בחוק פשיטת רגל, לאורך כל הסעיפים שלו, כתוב, אם אדם פשט את הרגל וניסה להבריח נכסים לאשתו, אין אף מקום לכך שאולי האשה היא זו שפשטה את הרגל, ונסתה להבריח נכסים לבעלה, כי זה ברור כי רק הוא פושט רגל, והיא מסכנה ולא מבינה בכלל בדברים כאלו. כל חוק פשיטת רגל מתייחס רק לגבר, ואומנם חוק הפרשנות אומר שכל מקום שמוזכר מין אחד כולל בתוכו גם את המין השני, אבל בחוק בפרטניות לא מדובר על בן זוג, זה תמיד האיש פושט הרגל והאשה שאליה הוברחו נכסים וכו'. וזה אחרי שכל הפמניסטיות למינהן מנסות לדבר על שוויון, עלאק שוויון, אני דורשת שיוויון בכל! בחוק, בהתיחסות החברה, בהתנהגות, הכל שיוויון. חבר'ה, נמאס! וכן, אם מישהי הולכת ברחוב ערומה, ומקבלת הערות סקסיסטיות, ואמירות סקסיסטיות, היא לא הוטרדה, אלא הביאה את זה על עצמה ועצם הליכתה ברחוב ערומה היא הטרדה מינית ולא, אשה לא יכולה להתגרות בגברים, ואחר כך להיתמם שהם צריכים להתגבר, ממש לא, יש לה אשם תורם, והגיע זמן שהיא תכיר בזה. אף אחד לא עוצר אף אחת להתלבש איך שהיא רוצה, אבל היא לא יכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, היא לא יכולה להתנהג בצורה מסוימת ותרצה שיראו אותה כשיה תמימה, וכבתולה הקדושה. ועם כל הכבוד, נרצח שהתגרה ברוצח, גורם לא פעם לכך שהרוצח מזוכה בדין, למרות שאחד נרצח והשני נשאר בחיים. ורצח לא פחות חמור מאונס או הטרדה מינית, כל שאותו קורבן שנרצח, רואים אותו כמי שהביא את זה על עצמו, ואגב, זה לאו דווקא שהוא פיזית פגע ברוצח, יש גם הקנטות מילוליות שיכנסו בקטגוריה הזו, כמובן שיבדוק את עוצמתן. אז לבא ולומר אני יכולה לגרות כמה שאני רוצה, ואתה תתאפק, יש כאן המון צביעות, ורצון להכשיר את השרץ. מצטערת, לא פופולרי מה שאני אומרת בעידן הזה, אבל זו המציאות.

10/02/2016 | 22:08 | מאת: מיכ

דווקא הפעם מסכימה איתך.......נושא בעייתי בחברה שלנו.

10/02/2016 | 23:54 | מאת: Stranger

סנדי, אני לא חושבת שמישהו ביקש צנזורה. הבקשה הייתה רק לתגובה מצד אודי. באותו אופן, אף אחד לא טען שכל הגברים אנסים. אני לא יודעת אם אני עושה נכון שאני כותבת לך ישירות עכשיו (עניינים שלי. לא בגללך), אבל אני מקווה שתקבלי את הדברים בלי תחושה של זלזול מצידי. כי אין כזו. אפילו לא קצת. בעניין הזנות- התפישה שלך דווקא רווחת. אני חושבת שתוכלי לאתגר את התפישה הזו אם תקראי קצת על הנושא. זנות היא לא בחירה. לא עבור אלו הישראליות ולא עבור אלו ש"נקנו" מחו"ל (סחר בבני אדם). בחירה בזנות היא לא בחירה. היה גם מי שטען בעבר שיש נשים שנהנות מאונס, אם את זוכרת. יש המון תחומים בחיים שבהם אנשים "רוצים" או "רוצים לבחור" באפשרויות שאנחנו כחברה אומרים להם לא. גם סחר באברים הוא אסור למרות שיש מי שהיו מייחלים לאפשרות. גם מכירת ילדים (נפוץ במקומות מסוימים בעולם) והאמת שלא חסרות דוגמאות. יש מושג של 'הסכמה מדעת' ברפואה ושיח רחב ומורכב על השאלה מה נחשב להסכמה מדעת. זה משליך בעיניי ברמה העקרונית גם על הנושא הזה. החרגת מקרים של עבירות מין במשפחה. לא ציינת במה "הסכמה" שם שונה מבחינתך. אם בחורה הולכת ערומה ברחוב זו לא הטרדה. יש סעיף חוק נפרד לכך- בזהה למקרה של גבר. ענייני רצח- נרצח שמתגרה ברוצח לא מוביל לזיכוי. מוביל לשינוי של סעיף העבירה. לא כי זה אשמת המתגרה אגב ולא בהקשר של אשם תורם. בכלל לא. זה קשור לאופן שבו התעצבה החקיקה הפלילית בישראל בעקבות החקיקה הבריטית מימי המנדט (התייחסות גזענית לאנשי הלבנט שהם מטבעם חמי מזג ולכן צריך להקל איתם- תפיסות קולוניאליות- שזה כנראה לא המקום להרחיב עליהן). את צודקת שיש המון בעיות עם חוקי הפגיעות המיניות. אין ספק. לכל הכיוונים אגב. ואני מאוד. מאוד מכבדת אנשים שחושבים עצמאית ומבקרים תפישות מקובלות. אבל אני חושבת שהיעד שלך מוטעה הפעם. כי יש המון מה לבקר. בזה אני איתך. פשוט לא חושבת שבחרת את הסוגיה הנכונה. גם השאלה של מה הוא לבוש צנוע מספיק כדי לא 'לתרום' להטרדה (שיח שממש קשה לי. מודה), הוא מושג יחסי שמשתנה בין חברות. כמו שאת יודעת, יש חברות בעולם שבהן גם לבוש נשי חרדי נחשב מופקר ומזמין הטרדה. ואחרון- לאודי. נכון. ציפיתי לתגובה. לא להכרעה בויכוח, אלא לעמדה מקצועית מבהירה. כי לאמירות כאלה, במרחב כזה, יש השלכות. וההתעלמות צרמה. סליחה על הטרחנות. וסליחה אם פגעתי בלי להתכוון. עוצרת. גם אני כנראה צריכה להתרחק מפה קצת. גם מפה

11/02/2016 | 14:25 | מאת: אביב

את מביאה קול שאני רוצה לשמוע ...כל כך מדוייקת וצודקת . גם נשים שאומרות שזה מה שהם בחרו בואו נבדוק למה זה מה שהם בחרו...תודה לך

13/02/2016 | 21:05 | מאת: סנדי

13/02/2016 | 21:46 | מאת: סנדי

לא מסכימה לחלוטין עם הפרשנות המשפטית שלך ואם את רואה להתמודד עם זה אשמח. הביאי מקום של עבירה פלילית לאשה שחושפת איבר מין? הביאי מקום לאונס לאשה שאונסת? אשם תורם זה מושג בנזיקין ולא בפלילי התגרות ברוצח זה בדין הפלילי, ויכול להביא לשינוי בעבירה, מרצח להריגה, או רשלנות, ולפעמים אפילו לזכוי מוחלט, תלוי בחומרת הגירוי, הביאי הוכחה שלא, יש לי חדשות עבורך, הייתה התנתקות מהדין האנגלי, הדין הפלילי עבור שיפוצים בלי סוף, ועדיין הסעיפים הללו נשארו גם היום, והתגרות של הנרצח נמדדת הן בסעיף האשמה, הן בזכוי והן בחומרת העונש, לא מתעלמים התמורה של הקורבן למעשה, וההתגרות שלו נלקחת בחשבון וזו בדיוק האמירה שלי ההתגרות של האשה בהורמונים הגבריים צריכה להילקח בחשבון כמה ומתי כל דבר לפי אופניו ובחורה שאומרת שהיא יכולה ללכת ברחוב וזו לא התגרות.... זו אמירה אידיוטית, ששמה את הנשים בקטגוריה של פתיות, ואחר כך הן בוכות שהן לא מקבלות משכורות של גברים, שמחפיצים אותן, שלא מתייחסים אליהם מספיק בכבוד!!!! האמירות המטושפות והואמללות מהסגנון הזה, רק יורות לנשים ברגליים, ואחר כך יש להן על מה להתלונן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית