כלפיכם (שוב נדרשת כותרת ארוכה ואין לי כזו)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/02/2016 | 07:27 | מאת: Mika

אודי, אני שונאת בנים. אני שונאת אותם כל כך. קשה לי לכתוב על זה מרוב שנאה כי אני, למרות רגשותיי למטפלת. אני לעולם לא אגע בה, ולא אזרוק לה הערות מיניות, וכשהיו לי הרגשות הללו כלפיה בפגישה האחרונה – הורדתי את המבט עד לרצפה. אז למה אתם או הם (אני כמובן לא מכירה אותך ואין לי טענה כלפייך כלל) לא נוהגים כך? ונמאס לי לשמוע תירוצים מגוחכים של "יצרים", "עניין הורמונלי" "וככה זה גברים".. זה לא הוגן. זה לא פייר להתנהג ככה...זה לא תירוץ! אתם מודעים לקשיים שיש אחרי המעשים האלה שאתם עושים??? במימוש זוגי? על הפחד שיש לבנות ללכת בחושך? על חוסר הביטחון בלעמוד מול גברים? על כל התפיסה העצמית שמשתבשת????על המיניות ההרוסה?????על חוסר השמחה בחיים????על מבוכה???? על התסכול הרב???? על כל ההשלכות שיש למעשים כאלו??? אני לא באה בטענות אלייך. אתה פשוט מייצג כאן ג'נדר מסוים. ולכן כותבת אתם. תראה איך גברים מסתכלים על נשים ברחוב, באיזו זילות וחמדנות , באופן פולשני וברברי. ואני נגעלת. ולא רוצה לכתוב כאן על מקרים יותר קשים. די, לא יכולה לקבל יותר את התירוץ הזה של "יצרים", פשוט לא מסוגלת לקבל אותו יותר.

08/02/2016 | 09:14 | מאת: סנדי

שימי לב למה שכתבת אתם מודעים לקשיים שיש אחרי המעשים האלה שאתם עושים??? במימוש זוגי? על הפחד שיש לבנות ללכת בחושך? על חוסר הביטחון בלעמוד מול גברים? ואת מודעת לקשיים של הגברים כלפי נשים שחושפות את החזה שלהן, שחושפות את הישבן שלהן, שעושות כל מה שהן יכולות כדי לגרות אותם? את יודעת שגבר שפותח המכולת עשה עבירה פלילית, אשה חושפת את החזה וזה לגטימי. את יודעת איזה כאב יש להם. נשים לובשות בצורה הכי פרוטוקטיבית, כדי לגרות את הגברים, למה זה בסדר? את יודעת שאם אדם רצח אדם אחר, וזה היה כתגובה של מעשה של הנרצח לוקחים זאת בחשבון, ולפעמים אפילו לא יואשם ברצח אלא רק הריגה, או רשלנות שזה הבדל עצום בכל תביעת נזיקין, לוקחים בחשבון אשם תורם. אם אני שברתי לך את האוטו, אך את גם היית אשמה, אז בפיצוי שאני אתן לך יקחו בחשבון את האשמה שלך וראה זה פלא, רק מקום אחד פרוץ לחלוטין (תרתי משמע) נשים מאמינות שהן יכולות לומר מה שהן רוצות (ראי ערך רחלי רוטנר) להתלבש איך שהן רוצות, לעשות מה שהן רוצות, כולל להתפשט לפני הגבר ולהיכנס אתו למטה, אבל הוא צריך להיות על אוטומט, צריך לפעול בדיוק לפי ההנחיות שלהן המפורשות או המכללא, ולא טיפה מעבר לזה. כאילו ולא אין רגשות, כאילו ואצלו לא מתעוררים דברים שקשה להשתלט עליהם הנשים רוצות להתעלם לגמרי מכל מה שהם תרמו למצב הזה. לא מדברת עליך אישית, לא מכירה אות וכן מכירה גברים מניאקים שמתחילים גם עם נשים צנועות אבל לא זו הפואנטה, הכל צריך להיות עם שוויון, נשים לא יכולות להכניס את כל הראש שלהן באיך לגרות את הגבר, ואחר כך לבא בתלונות שהוא התגרה, זה לא צריך להיות פחות מכל נזק אחר, לרבות רצח, הקרבן - צריכים לבדוק מה הוא תרם למה שקרה. לא תרם, בסדר, יקחו בחשבון שהוא לא תרם כן תרם, יקחו בחשבון את מה שהוא כן תרם כל מקרה לגופו אבל היום הטרנד שרוצים לקבל הפטר חופשי לכל הנשים תעשנה מה שהן רוצות, תאמרנה מה שהן רוצות, תתנהגנה איך שהן רוצות, והגבר, שיתגבר, שיהיה מתוכנת זה מקומם לא פחות מהטרדות מיניות של גברים, מי שחוש הצדק שלו מפותח לא יכול לסבול מצב דברים זה ולא משנה אם הוא גבר או אשה והנשים הפתיות לא מבינות מה שעומד מאחורי כל זה, והן מתפתות לחזור על מנטרות, אבל על כך בפעם אחרת

08/02/2016 | 23:30 | מאת: סיגלללל

אסור לתת לגיטימציה לאונס ולרצח.

08/02/2016 | 10:14 | מאת: סוריקטה

הי מיקה, הצעה למחשבה לך ולכולן - האם חשבתן על זהותכן כגבר? מה דעתכן בנושא 'קינאת פין'? האם אתן מרגישות שאיכשהו הוא בא לידי ביטוי אצלכן במידה זו או אחרת? בוקר, סוריקטה

08/02/2016 | 10:58 | מאת: סוריקטה

בהמשך לדבריי - שימי לב גם למה שכתבת בכותרת "נדרשת ארוכה ואין לי כזו" אישה... סוריקטה

08/02/2016 | 18:24 | מאת: סיגלללל

ואפילו לא ככ מזמן, הדברים היו שונים. לצמרת הצבאית, הפוליטית, לאנשים מפורסמים, או ממונים מעלי היה "מותר". היום, העולם השתנה, ואנשים בעמדת כח נענשים על התנהגות לא הולמת גם אם "רק" מילולית. כמו בכל תקופת ביניים, יש גבולות לא ברורים ולעיתים מוגזמים (אדם יכול להיחקר במשטרה על כך שהציע למישהי דייט) גם גברים משלמים מחיר על כך שהם מתויגים כפוגעניים. ורוב הגברים הם הרי לא כאלה. אני שומעת הרבה כאב וחוסר אונים בשאלה שלך, ובא לי לחזק אותך, מיקה. לא נותר לי להציע לך להמשיך לטפל בעצמך ,ויש לא מעט עמותות שמציעות טיפול ותמיכה , חוגים קורסים וקבוצות. אפילו בחינם.

אבל לא אני זה שפגע בך. (ואולי כדאי להתבונן רגע בפנטזיות שלך, עליהן סיפרת, ולשאול מדוע פרץ השנאה הזה כלפיי וכלפי בני מיני עלה פתאום ומדוע זה מופנה אלי?) אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית