האם המטרה של טיפול היא להטיב או..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2015 | 10:19 | מאת: מימה

'לפרש למוות את המטופל'? חה ! אודי אתה בחיים לא תודה שהיא הייתה סתומה נכון? פסיכולוגית קלינית בכירה מדופלמת.. איך ייתכן שהיא הייתה סתומה? הובכן - היא הייתה. אם הפרשנות נכונה אבל לא מועילה ולא מתאימה לצורכי המטופל אז זה כמו לשפוך את התינוק עם המים. זה כמו 'הניתוח הצליח החולה מת'. זה כמו לשכוח את המהות של מה שאמורים לעשות- להטיב ולעזור. אז די להיות קוקו. לזכותה יאמר שבשלב מאוחר יותר בטיפול היא ניסתה לתקן את דרכיה המטומטמות אבל היה כבר מאוחר מדי כי ממש לא סבלתי אותה כבר. הבת זונה הזאת יכלה לחסוך לי הרבה כעס מבחיל אם לא הייתה מבזה אותי נרקיסיסטית עד כדי כך. אני מבינה כיום שתהליך טיפולי עשוי להיות כנראה קשה ומכאיב אבל להתנשא באטימות ולפרש במכניות ללא common sense של נשמה אנושית בשביל מה זה טוב? ואגב היה שלב שמאד רציתי להגיע לפגישות לדבר איתה אבל היא לא הייתה מוכנה כי אמרה לי 'את רק תכעסי'. כאילו מה הקטע להעביר אותי טיפול עם יחס מקומם שעורר את כעסי ואחכ לסרב לקבל אותי בגללו? סתומה גמורה.

01/10/2015 | 12:40 | מאת: Mika

הי מימה, אני חושבת שאת צודקת, וכמובן שיש מטפלים שלא מתאימים לכל מטופל אני מסכימה איתך (לא בציניות, ברצינות גמורה) ושמחה שחזרת לכאן, אפילו שאת כותבת את אותו הדבר...

01/10/2015 | 21:41 | מאת: הופ

כל כך עצוב לשמוע שדווקא המקום שצריך לתת לך אינטימיות וחמימות מנוכר לך. לא מבינה את זה את גם משלמת כסף וגם נפגעת.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית