אודי...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/10/2015 | 10:00 | מאת: sunday

סתם עדכון הלכתי לפסיכיאטר, אמר שאין לי כל בעיה פסיכיאטרית אבל הפנה אותי דחוף לנורולוג, הלכתי, היא אמרה שנראה לה שיש לי מחלה (עם שם ארוך), ושלחה אותי לרומטולוג עם רשימה ענקית של בדיקות דם, היא מייחסת את כל הרעידות שלי למחלה, והיא מסכימה עם הפסיכיאטר שזה לא משהו נפשי, הם גם רוצים לשלול שזה התקף חרדה, אלא להפך, שהרעידה היא תוצאה של מחלה פיזית, והרעד גורם לי להיבהל, ולא להפך. היא גם אמרה שלחץ נפשי גורם להתרבות הרעידות - משהו של גוף-נפש. שאלתי אם היא חוששת לפרקינסון, והיא אמרה שלא. אחרי החג נבדוק זאת לעומק, אבל התקפי הרעד הזה בהחלט מפחידים כל מי שרואה אותם. היה לי חשוב לבדוק את ההיבט הפסיכאטרי, אבל החשש למחלה זו מתנת חג שקבלתי בהפתעה. אני כן חושבת שהרעידות הם תוצאה פסיכולוגית אם לא פסיכיאטרית, אבל ליתר בטחון אעשה את הבדיקות.

01/10/2015 | 15:44 | מאת: sunday

הם טועים, אם זה לא התקף לב, זה התקף חרדה. פעימות מואצות של הלב, חוסר יכולת לנשום, הכאב החד באזור החזה, ורק אחר כך הרעידות.

הי סנדיי, כך צריך. ראשית - למצות את הברור הרפואי. חרדה יכולה להיות נלוויית או משנית, אבל חשוב שלא להזניח את הערוץ הפיזיולוגי. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית