טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/08/2015 | 15:19 | מאת: דניאל

רציתי לדעת אם יש לאדם פחד ספציפי או פוביה אם ניתן לאדם כזה בנוסף לטיפול התנהגותי-קוגנטיבי טיפול תרופתי נגד אדם עם פחד במה ניתן בטא בלוקר זה לא נחשב לסוג של לרמות את הפחד? כלומר האדם עלול ליצור תלות כלומר מתי שיש לו את הכדור הוא יתגבר על הפחד ומתי שאין לו את הכדור הוא חוזר להיות משותק. לכן רציתי לדעת כיצד טיפול תרופתי עוזר ומה השוני שלו לבין כל סם אחר שמערפל את החושים. כי לי זה נראה כמו לרמות את עצמי בלקיחת כדור.

שלום דניאל, יש בזה משהו. הרפואה מקדמת מאוד את הסוג הזה של התערבויות בקשיים שונים, ובהחלט יש לכך חסרונות. הייתרונות הן שכשהמצב ממש קשה - זה יכול להוות פלטפורמה טובה (ולעתים הכרחית) לגיוס כוחות לעבודה פסיכותרפויטית. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית