לשנוא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/07/2015 | 22:55 | מאת: נטע.

אודי, אני שונאת את המטפל שלי. פעם ממש חיבבתי אותו והרגשתי שאכפת לו ממני. עכשיו מרגישה כאילו התפכחתי, ומרגישה מטומטמת על זה שחשבתי שבאמת אכפת לו ממני. הכל מרגיש סתם בטיפול והוא כבר לא משמעותי כבעבר. כשהוא היה משמעותי, זה היה מפחיד אבל הרגשתי שזה ממלא אותי. עכשיו מרגישה ריקנות ועצב גדול. מרגישה כאילו בעבר הייתי מסוממת לגביו ועכשיו רואה את המציאות בצורה מפוקחת יותר. בעיקר שונאת אותו על זה שהוא אילץ אותי להתפכח וניפץ את הבועה הנעימה שעטפה אותי. אודי, מה אתה חושב? האם להפסיק את הטיפול? אי אפשר לקיים טיפול עם בן אדם שכל כך שונאים. ובכלל, לא מבינה מה הטעם בטיפול. לא מאמינה כל כך בכוחה של הפסיכותרפיה לעזור לי. נטע.

הי נטע, ככל שהתקדמתי בקריאה שמתי לב שאת מדברת על זה שלך לא אכפת ולא שלו לא אכפת. את בטוחה שאינך משליכה עליו משלך? לגבי שאלתך - מקומה בטיפול. השנאה הענקית הזו נשמעת לי העברתית (ולכן - היא חלק מהטיפול). אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית