'הילדה של אבא'/'הילד של אמא'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/07/2015 | 09:17 | מאת: מימה

אודי אתה מסכים עם גישה שרואה יחסים רגשיים בין ילד להורה כפי שכיניתי זאת בכותרת סוג של 'גילוי עריות רגשי'? נניח ההורה בן המין השני לא נהנה מתקשורת זוגית אינטימית וטובה מספיק עם בן/הזוג ומוצא סיפוק במעמד שלו ביחס לילד - נגיד ילד שנצמד אליו מאד ומקבל מעמד 'הילדה של אבא/הילד של אמא' . כאילו ברמה הרגשית אותו הורה וילד מנהלים סוג של קשר אקסקלוסיבי ביניהם. האם זה אכן ערבוב לא בריא בין הורה לילד ? או דווקא לא בהכרח. כי כאמור קראתי במקומות מסוימים שזה נחשב גילוי עריות רגשי. ביחוד שהילד קולט את חוסר שביעות הרצון של ההורה מבן/זוגו וכאילו ביחסים עם הילד ההורה מרוצה וחש מסופק דרך הקשר עם הילד שמזוהה כילד מיוחד שלו. זה מרגיש קשר מאד אוהב ומפנק ככה אבל האם זה בריא??

הי מימה, אם היחסים בין ההורה לילד הם על חשבון ההורה האחר - זוהי מעמסה כבדה מאוד עבור הילד, בהחלט. הוא צריך להיות ילד ולא בן זוג להורה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית