מצאתי את ההרצאה-אודי מה היית אומר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/06/2015 | 03:09 | מאת: מימה

על סגנון האישיות של הטיפוס הזה? Vhttps://www.youtube.com/watch?v=83_tY0zl2Ig לא צפיתי בכל ההרצאה רק קטעים ממנה וזה מספיק להתרשם. איש העסקים בוידאו מרצה לצעירים שרוצים להיות יזמים כיצד להיות אנשי מכירות 'כרישים' למיקסום רווחים. הוא כל העת מבדיל בין אנשים מסכנים שחיים בעוני לבין מי שחזקים ושואפים לכמה שיותר רווחים, על חשבון כל דבר שאפשר.. טיפוסים כמוהו האם בתפיסה של פסיכולוגים מייצגים איזה שיא של בריאות נפשית והתפתחות מבחינה אישיותית? הרי נויירוטיות בוודאי שאין לאיש הזה.. האמת היא שמגעיל אותי לחיות בעולם שבו אנשים שכמוהו עושים הבדלה בין 'איכות אנושית' על סמך יכולת להשגת כסף והפקת טובות ההנאה שתצא להם משימור קשרים עם אחרים. הוא אינטרסנט טוטאלי בצורה קיצונית איך הפסיכולוגיה תופסת טיפוסים כמוהו? האם האישיות שלו לא נגועה ב'הפרעה' כלשהי?

הי מימה, ראיתי רק את ההתחלה. אוכל להגיד שאין קשר בין כריזמה לבין בריאות נפשית ו"שמדד האיכות" המצוייר שם נראה בעיניים אחרות כמאוד בעייתי. הבעיה היא שאני חושש שעמוק בפנים את משתמשת באותו המדד בדיוק... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית