שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/05/2015 | 13:53 | מאת: חיים

שלום דוקטור אודי. רציתי לדעת האם מי שצורך בטא בלוקר לפחדים ספציפיים כגון:פחד קהל,נאום האם הוא תמיד יהיה תלוי בזה ? (ולא הכוונה מבחינה גופנית כגון משפחת הבנזוס) לדוגמא בן אדם עם פחד קהל שצריך לנאום לוקח בטא בלוקר הוא נחשף לאירוע המפחיד 30 פעם עם בטא בלוקר אם הוא יחליט בנאום ה31 לעלות בלי בטא בלוקר האם הפחד יחזור (הכוונה סימפטומים גופניים של חרדה רעד וכו) כי הרי בצורה טבעית מי שמצליח להיחשף לפחד ללא כדורים סביר להניח לאחר 30 חשיפות הוא ירגיש הקלה ניכרת בפחד אם בכלל הוא עוד יהיה קיים בו

שלום חיים, בשום דבר אין "תמיד". אם לוקחים בחשבון שצריך יהיה להכניס לתהליך גם "שחרור" מהתלות בתרופה - לא אמורה להיות בעיה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית