בדרך לפסיכולוג

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2015 | 19:55 | מאת: talcrg

שלום, אני בן 24 וחושב שאני סובל מחרדה חברתית/חוסר בטחון עצמי רציני/ דימוי עצמי נמוך/חוסר אינטליגנציה רגשית - לא ברור לי. מצאתי שאני נמנע מלהיות בסיטואציות חברתיות או כל סיטואציה וכשאני נמצא, אני מתחיל להתנהג מוזר, סוג של מודע יותר מדי לעצמי, חושב הרבה לפני שאני אומר משהו ובאופן כללי מרגיש "מאוים" מהסביבה (אולי נחות). לפעמים קורה שאני "זורם" עם השיחה ומרגיש מצוין אך קורה שפתאום "צצה המודעות הזאת" שגורמת לי שוב לשתוק. מצד שני, אני יודע ומרגיש שזה לא אני. בסביבת המשפחה והחברים הקרובים אני מדבר הרבה, מביע את דעותיי צוחק, פתוח והכל. אני מבין שככל שאני גדל אני "צובר פער" בכל מה שקשור לחיי חברה וניסיון חיים באופן כללי. לכן החלטתי "לקחת אחריות" על ההתדרדרות הזאת ולפנות לעזרה. ראיתי באינטרנט שפסיכולוגים מסווגים גם לפי תחומי ההתמחות שלהם אך בסביבת מגורי אין פסיכולוג שמתמחה בבעיות חברתיות (כך לפחות כתוב באינטרנט). אני חדור מוטיבציה להצליח בטיפול ובגלל שזאת תהיה פגישה מקצועית אני מרגיש שלא תהיה לי בעיה לדבר בפתיחות על ה-כ-ל. האם זה מקובל?

שלום טל, קודם כל - החלטה טובה לקחת. חשוב לפנות לעזרה. שנית - חשוב קודם לאבחן מהי הבעיה (פסיכולוג קליני אמור לדעת לעשות זאת) ואז לחשוב על המטרות והדרך הטיפולית. בהצלחה, אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית