סליחה ותודה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/05/2015 | 13:53 | מאת: מימה

היום המטפלת החדשה אמרה לי שהיא מרגישה שאין לה כלים לעזור לי בכלל הבולימיה והתעסקות אובססיבית במחשבות בדברים. היא אמרה לי שהיא ממליצה על טיפול תרופתי שאפנה להתייעצות על כזה וטיפול מערכתי הוליסטי בהפרעת האכילה. שאגב אני בריאה לגמרי פיסית ולא צריכה שום התערבות דחופה בזה. לי נראה שהיא אולי לא רצתה להתעסק עם מטפלת בורדרליין . היא אמרה לי שאני צריכה לטפל ביסודות שלי וערך עצמי ורק אחכ אפשר יהיה לטפל בנושאים של יצירת קשרים זוגיים ודברים כאלה. שאני כאילו מקדימה את המאוחר מבחינתה. בקיצור החלטנו להפרד לשלום היום. מצד אחד אני שונאת להיות בטיפול ולשלם למטפלים אז זאת הקלה בשבילי. מצד שני אני מרגישה כאילו נזרקתי אחרי כמה דיטיים (היום היה המפגש הרביעי). כאילו דחו אותי. אני עצובה כי לא מרגישה ככ תקווה לשינוי.תודה שסבלתם אותי פה ככ הרבה. ותודה אודי שאתה מתייחס ועונה.

20/05/2015 | 17:56 | מאת: רחל רחל

כאב לי לשמוע...:( ואני יודעת, ומרגישה - כמה קשה וכואב לך.. מאחלת לך קצת שקט... מכל הקולות האלה... שאלה קטנה.. את מכירה ושמעת על טיפול DBT?.. זה טיפול שהתחיל בעיקרון להפרעת אישיות גבולית, וכיום מטפלים גם לנפגעי פוסט טראומה, חרדה ודיכאון.. זה טיפול מאוד מחזיק ומכיל, ומאפשר. יודעת שיש לך ידע גדול בפסיכולוגיה.. אולי תקראי על זה קצת?.. ותראי מה מרגיש לך... בתקווה להקלה, רחל.

20/05/2015 | 18:54 | מאת: אביב 11

יודעת כמה קשה , כמה את רוצה ומנסה להגיע לשקט. אולי זה באמת לא רעיון רע כל כך לווסת את הרגשות עם כדור . את יודעת היו תקופות שהייתי כל כך לא מווסתת כל כך בהרס עצמי וכדור עזר לי מאוד. איתך

הי מימה, אני חושב שהיא נוהגת באחריות, וממליץ לך לבדוק את האופציה של טיפול תרופתי. לא בטוח שאת יכולה להיתרם במצב זה מפסיכותרפיה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית