אודי מה הבעיה שלי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2015 | 22:23 | מאת: מימה

ואתה מאמין לי שאני עושה מאמצים להתקדם? אני מרגישה 'מוכתמת' בגלל העבר והגדרות של אבחנות נפשיות. הייתי רוצה להיות 'לשעבר'. בולימית לשעבר. גבולית לשעבר (אם אני בכלל כזאת) מתמודדות לשעבר. ובהווה פשוט להיות כאחד האדם עם זהות רגילה לא 'פתולוגית' ורצונות ושאיפות ותשוקות והנאות . קשה לי בגלל הפצע הנרקיסיסטי וגם שאני רואה אנשים יותר קלילים שמחים ממני שמשהו ברגש שלהם יותר יוצר קשרים בקלות ואצלי פחות טבעי. הלבד מאד טבעי לי. בשביל הביחד אני מגייסת את השכל ויודעת להתנהג ככה שאראה כמו כולם אבל לא מרגישה ככה. מרגישה בפנים נבדלת ופגומה ומוכתמת עם זהות לא מספיק מגובשת ורצונות לא מספיק חזקים . אבל התקדמתי אודי. למרות שאני לא 'לשעבר'. עדיין יש סימפטומים. בכז אני מנסה לעשות דברים חדשים מדי פעם. לאתגר את עצמי. תפקוד קשה לי. מעיק כזה. אני לא מבינה למה. הלוואי והיה אפשר לשנות שאהיה יותר אנרגטית ופעילה ונמרצת לא רק מדי פעם, פעם ב.. אלא קבוע. כי קשה להגדיר ולהגשים מטרות לטווח ארוך כמו שאני עכשיו. אני בטיפול פעם בשבועיים אודי. יש לי חיבור טוב עם המטפלת. חושב שזה יכול לעזור לי? מאמין שאפשר? אתה מאמין אודי?

הי מימה, אני לא יכול "לדעת" מה הבעיה שלך, אבל ברור שיש בעיה. את נוטה להאשים בה פסיכולוגית אחת, אבל לדעתי - כמו שכתבתי פעמים רבות - זה לא הסיפור, ולא משנה כמה לא טוב היה הטיפול ההוא. באשר לעכשיו - אני יכול רק לקוות. לעתים אני חושש שאת כל כך תקועה שטיפול פסיכולוגי לא יכול לעזור לך. אולי טיפול שיקומי, אולי טיפול תרופתי. אבל אם את מרגישה שמה שיש לך כרגע הוא טוב - שווה לתת את הצ'אנס. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית