אחריות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/05/2015 | 00:37 | מאת: שירה

שלום אודי, אני חושבת שאני לוקחת אחריות אבל לא מרגישה שאני בשליטה. מניחה שזה נשמע מוזר כי הקולות שאני שומעת הם חלקים שני אבל הם מפריעים לי מאוד ואני לא מצליחה לעשות סדר בתוך כל זה. הם מוציאים אותי מריכוז קוטעים את המחשבה גורמים לבלבול מלווים אותי במילות גנאי ואומרים לי לעשות דברים. אני יודעת שזה לא הגיוני אבל הלכתי לאיבוד ואני לא מצליחה למצוא את הדרך גם בעזרת המטפל. הוא מעלה חששות ודאגה שהטיפול אולי מזיק לי וזה מערער לי את הבטחון בו וביכולת ובסיכוי שלי לצאת מהמצב הזה. תודה שירה

17/05/2015 | 16:01 | מאת: אביב 11

שירה אני מניחה שהוא מטפל שמבין בדיסוציאציות ובקולות ..אפשר להיות בשליטה בתוך הכאוס . אפשר לשמור על עצמך ..אפשר וצריך להגיד, לכתוב ברור לכל החלקים שיש דברים שלא עושים. זה נקרא לשים גבול. אני ומכירה גם אחרות שפשוט כותבות להם וזה עוזר .

הי שירה, שווה לשקול את הדבר. אם הוא חושש שהטיפול מזיק - צריך לבדוק היטב האם זה הדבר הנכון עבורך. אחת האפשרויות זה לנסות ולהעזר גם בטיפול תרופתי. אבל המקום להחלטות הללו הוא ביחד, בטיפול. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית