טיפול ב 2גרם מבטרה מול חצי גרם

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

08/12/2016 | 02:11 | מאת: שיר

האם קבלת חצי גרם מבטרה ואחרי שבועיים שוב.אפקטיבית כמו 1 גרם? והאם זה נהוג? תודה מראש

שלום עקרונית הטיפול הינו 2 גרם אחת לכחצי שנה יתכן ובבדיקות הדם נמצאה רמה נמוכה של תאי B שלא התאוששה והוחלט לתת לך בהתאם רק 1 גרם אולם כאמור מינון זה אינו מקובל בברכה

12/07/2017 | 03:11 | מאת: כרמית

בפעם כלפני אחרונה הכופה החליט לתת לי חצי גרם ואחרי שבועיים עוד חצי. האם כא ההשפעה היא גם לחצי שנה. אחרי ארבעה חודשים התחילו לי תופעות של הזיות ובעית זיכרון קשה ואף ניתוקים. האם יכול להיות שמדובר בהתקף? תודה מראש

שלום כרמית ההשפעה של הטיפול הינה כל עוד קיים דיכוי וירידה בלימפוציטים מסוג B התאים שמייצרים נוגדנים- ניתן לבדוק זאת ע"י מעקב תאי CD19/27 כל עוד הבדיקה לא מבוצעת לא ניתן לקבוע האם הטיפול יעיל, ארועים של ניתוקים אינם אופיניים בטרשת נפוצה וגם לא ב NMO , לגבי בעיית זכרון קיימת עדות במטופלים עם טרשת נפוצה בשלבים מתקדמים של המחלה ולרוב לא בעת התקף, במקרה הנל מאחר והתמונה אינה טיפוסית מציע לפנות לרופא מטפל לצורך בירור מקיף בנושא בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם