תחושת עיקצוץ כל גופית

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

22/12/2014 | 01:21 | מאת: מירי

מעין תחושה, שתוקפת את כל הגוף, בין עיקצוץ, ונימלולים, לגרד ברמה עדינה. אי נוחות עצומה. כל הגוף. כל מגע עם כל דבר (כולל הפיג'מה באמצע הלילה) גורמת לאי נוחות עד כאב. זה חלק מטרשת? זה יכול להיות משהו אחר שאינו טרשת?

שלום מירי לרוב הפרעות תחושה או רגישות למגע(אלודיניה) אינה קשורה לטרשת נפוצה אלה לפגיעה בעצבים פריפרים, חשוב לפנות לנוירולוג ולהיבדק, במידה והבדיקה הנוירולוגית לא תצביע על פגיעה במערכת העצבים המרכזית, ממליץ על ביצוע בדיקת EMG ובהמשך פניה לנוירולוג ולקיחת בדיקות דם לכמיה כללית ויטמין B12, תפקודי בלוטת התריס וכו' בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם