וריקוצלה וציסטה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

17/09/2014 | 19:32 | מאת: טליה

שלום, בני הינו חייל , בשל כאב שחש לפני כחודש באשך, נבדק אצל רופא צבאי שאיבחו שכנראה מדובר בוריקוצל , אורולוג שבדק אותו לאחר מכן הפנה אותו לבדיקת אולטרסאונד ולבנק הזרע לבדיקת ספרמטוגרם.כרגע התקבלה רק תוצאת האולטרסאונד :ציסטה 0.5 ס"מ, ווריקוצלה דו כיוונית. מה משמעות התוצאות? האם יהיה צורך בניתוח.?

שלום רב, הן וריקוצלה והן ציסטה - הם ממצאים שכיחים מאוד. ברוב המקרים - לא נדרש טיפול ניתוחי בציסטה. לגבי הוריקוצלה - אכן יש לאסןף נתונים נוספים - כמו למשל איכות הזרע. מכל מקום - יש לברר האם הכאב מקורו בציסטה או בוריקוצלה. לאחר שימצא מקור הכאב - יש לשקול האם כדאי לטפל ניתוחית או לא. בכל מקרה - ההחלטה על ניתוח היא של האורולוג, לאחר שיתרשם מהכאב, יבדוק את שק האשכים ויעבור על בדיקות העזר. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים