למי לפנות לטיפול בוריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

02/09/2014 | 12:00 | מאת: אמא

שלום בני בצבא ובעקבות בעיה אחרת הגיע לאורולוג שאבחן וריקוצלה ושלח אותו לבדיקת זרע בבדיקה הייתה ספירת זרע נמוכה מהמינימום ( 26%) והוא הופנה לבדיקה זרע נוספת ונאמר לו שבאם התוצאות יהיו דומות עליו לעבור ניתוח . שאלתי היא האם לא צריך לערוך ברור כלשהו נוסף ? והאם יש חלופה לניתוח ? אנו רוצים לבצע טיפול באופן פרטי דרך ביטוח רפואי מה האופציות ?

שלום רב לאמא, וריקוצלה היא בעיה שכיחה - כ- 15% מהנערים. האבחון העיקרי הוא בבדיקה גופנית על ידי הרופא. חשוב להבין האם הוריקוצלה גורם להפרעה ביצור הזרע - לכן הומלץ על בדיקת זרע. לעיתים ישלח הרופא לבדיקת סונר (אולטראסאונד) דופלר של האשכים - על מנת לראות טוב יותר את הוריקוצלה ואת האשכים. לא תמיד נדרש טיפול בוריקוצל. טיפול מומלץ בעיקר במקרים בהם קיימת פגיעה בתפקוד האשך. ניתן לבצע את הטיפול על ידי ניתוח או צינתור. רוב הטיפולים המבוצעים הם על ידי ניתוח. בגברים צעירים ובריאים נראה כי הסיכון בהרדמה הוא קטן יחסית ולכן, רבים אינם נרתעים מניתוח. ישנן שיטות ניתוח שונות - קשירה גבוהה של הורידים המורחבים, קשירה מפשעתית וניתוח מיקרו-כירורגי בסיוע מיקרוסקופ ניתוחי. כדאי לקרוא וללמוד על השיטות, על היתרונות והחסרונות, ולבחור את השיטה המתאימה לכם. טיפולים רבים בוריקוצלה מבוצעים ברפואה הפרטית - בעיקר בגלל התור הארוך ברפואה הציבורית - שכן לא מדובר בניתוח דחוף או מציל חיים. ברפואה הפרטית ניתן לבחור כל שיטת ניתוח לפי רצונכם, בעוד שברפואה הציבורית מבוצע סוג הניתוח המועדף על ידי המנתח - שהוא אינו לבחירתכם. תוכלי לקרוא עוד על וריקוצלה ועל הטיפול בו בקישור הבא: http://www.doctal.co.il/?page_id=13888 בהצלחה בטיפול, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים