מלאות ורידית באשך שמאל

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

01/09/2014 | 20:53 | מאת: שמוליק

שלום רב. בבדיקה גופנית של אשכים אצל האורולוג עקב כאבים באשך שמאל הוא רשם בסיכום בין היתר "ייתכן כי מיששתי ציסטה אפידידמלית קטנה בימין ונוכחות מלאות ורידית בשמאל ללא הדגשה בזמן ולסלווה." ואמר כי לא מצא שום מחלה\ממצא המסביר את הכאבים. שאלתי היא, מה הכוונה ב"נוכחות מלאות ורידית ללא הדגשה בזמן ולסלווה"? זה ממצא שכיח ותקין באשכים? יש סיבה לברר לעומק את זה? אני יכול להיות רגוע? תודה מראש

שלום רב שמוליק, מלאות של ורידי האשך היא סימן אופייני לוריקוצלה - הרחבה לא תקינה של ורידי האשך. העובדה שלא נמושה הדגשה בזמן העלאת לחץ תוך ביטני על ידי התאמצות או שיעול (מה שנקרא - וולסלווה) מצביעה על כך שאולי לא קיים וריקוצלה או שקיים וריקוצלה בדרגה נמוכה. תוכל לקרוא עוד על וריקוצלה בקישור: http://www.doctal.co.il/?page_id=13888 במקרה של ספק האם מדובר בוריקוצלה או לא ניתן לסייע באבחון על ידי בדיקת הדמיה פשוטה ולא פולשנית של האשך וכלי הדם שלו - סונר דופלר של שק האשכים. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים