בליטה מאחורי האשך

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

18/04/2014 | 13:12 | מאת: א'

שלום, לאחרונה שמתי לב שאשך ימין שלי קצת יותר גדול מאשך שמאל ומאחורי אשך ימין יש מעין בליטה קטנה כזאת שנמצאת בתוך שק האשכים ואני לא מרגיש כאבים. האם זה נורמלי?

שלום רב, כל שינוי בגודל באשך או במרקמו כפי שאתה מתאר יכול להיות ממצא מסוכן או ממצא שאינו מדאיג. לכן, מצב כזה מחייב אותנו הרופאים לשלול מצב מסוכן ובמקום הראשון - גידול של האשך. לכן, וביחוד כעת בסוף השבוע והחג שלאחריו כשרותי הבריאות בקופת חולים אינם זמינים, הייתי ממליץ לך לפנות לחדר המיון לבדיקת אורולוג. האורולוג יבדוק אותך ובמידה שמדובר בממצא חסר משמעות הוא יוכל להרגיע אותך. במידה ואכן מדובר בממצא הדורש טיפול דחוף, כמו גידול באשך, הוא ידאג שתקבל את הטיפול המתאים במהירות. אל תשתהה ואל תדחה את העניין. אני מקווה שמדובר בממצא שאינו מדאיג - אך רק בדיקת אורולוג ואולי בדיקת סונר אשכים (אולטראסאונד) יוכלו בבטחון לאבחן את הממצא שאתה מתאר. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים