התפתחות תינוק בן 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

22/10/2016 | 11:10 | מאת: עדי

שלום, בני בן 7.5 חודשים ( כמעט 8 למעשה) ואני חוששת שמא הוא נמצא בעיכוב התפתחותי. הוא מתהפך לשני הצדדים ומתגלגל ברחבי הבית אך אינו זוחל( לא גחון ולא על 6 אבל כן עושה ציר בטן). כשאני מרחיקה משחק הוא מנסה להתקרב על ידי הושטת יד אך כשאינו מצליח רוטן ומחפש עניין אחר שקרוב אליו יותר. כמו כן- איננו מתיישב, אינו יושב ללא תמיכה ואפילו כשמושיבה אותו על ספה הוא לא יציב כ"כ. הוא אוחז צעצועים ב2 הידיים בו זמנית אך ברגע שמפיל אינו מחפש אותו. מבחינת דיבור משמיע קולות אך לא הברות. מעבר לזה מאד תקשורתי חייכן מגיב לכל אינטרקציה עימו וסקרן.תזונתית, אוכל מנת ירקות ומנת פירות טחונים והשאר תמ"ל. אשמח לדעתך האם אכן קיים עיכוב(לדעתי ההתפתחות מתאימה לגיל חצי שנה ולא כמעט 8 חודשים) ומה עלי לעשות על מנת לסייע לו? המון תודה וחג שמח

מתאורך כרגע נראה שמתפתח יפה תינוק זוחל בגיל 10 ח' בממוצע. מתחיל לשבת יציב מגיל 8 ח'. המשיכי לחשוף אותו לשכיבה על הבטן ולגרות עם משחקים. אם לא רואה שינוי בהתפתחות התייעצי עם רופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד