בכי בלתי מוסבר תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/09/2016 | 15:14 | מאת: יסמין

שלום רב, בני בן חודשיים וקצת, בוכה בהיסטריה כל היום כמעט. הוא אוכל טוב, עולה יפה במשקל, מחייך ויוצר קשר איכותי - כל אלו הם חלק פצפון מן היום (5 דקות פה ו-10 דקות שם...). ביקרתי אצל 5 מומחי ילדים, כולם אמרו שהילד נראה תקין וכי כנראה שיש לו סף רגישות נמוך/גזים/קוליק וכו'... לאחרון הייתה מסקנה שהילד רגיש ללקטוז וסובל מצרבות. החלנו טיפול באומפרדקס לפני יומיים וכבר שבוע צורך איזומיל (צמחי). בהתחלה היה נראה שיפור אולם מהר מאוד הילד חזר לצרחות ולבכי, שכאמור נפרסים על פני כל היום. אגב, בלילה הוא הרבה יותר רגוע (חשבתי שאולי זה קשור לגירויים מסביבו - שקשה לו איתם). השאלה שלי היא האם ייתכן והבכי/הצרחות ואי שקט הכללי קשור למערכת העצבים בצורה כלשהי? ובמידה וכן, האם כדאי לפנות לנוירולוג ילדים ואילו בדיקות הוא יבצע? האם כדאי לפנות למומחה התפתחות...?? עזרה בבקשה ! תודה מראש, יסמין.

הסיבות לחוסר השקט יכולות להיות רבות חוץ ממה שציינת יתחס קושי בויסות החושי . חשוב למצוא מה מרגיע אותו. אמבטיה, תנועה, ערסול. תיינת שניבדק ע"י רופאים נסי פיזיותרפיסטית התפתחותית או מרפאה בעיסוק שינסו למצוא מנחים או מצבים מרגיעים.

מנהל פורום התפתחות הילד