היעדר חיוך חברתי בגיל חודשיים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

26/06/2016 | 13:05 | מאת: אילת

שלום, היום הייתי עם בתי בת החודשיים בטיפת חלב. כל הבדיקות היו תקינות, היא עולה יפה במשקל ההתפתחות המוטורית שלה מצוינת (מרימה מאד יפה את הראש בשכיבה על הבטן). אך האחות היתה מוטרדת מכך שאינה מחייכת חיוך חברתי עדיין ואמנם כן עוקבת במבט אחר "לא מספיק". מניסיון בבית - היא בהחלט מגיבה לרעשים ולדיבורים שלנו ווכן לגירויים שונים ובהחלט עירנית. אך אכן טרם הבחנו בחיוך כתגובה (היא כן מחייכת חיוך לא רצוני מתוך שינה או ברפלקס). עליי לציין שהיא נולדה שלשה שבועות לפני הזמן (תחילת שבוע 37). האם עליי לדאוג? מה ניתן לעשות כדי "לעזור" לה?

חיוך חברתי יכול להגיע עד 4 ח'. מה גם שבתך נולדה לפני הזמן. המשיכי לעקוב לגרות אותה לחיוך. אם לא מופיע עד הגיל שצויין פני לרופא ילדים לבדיקה. חגית

מנהל פורום התפתחות הילד