מעקב אחר פנים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/06/2016 | 11:30 | מאת: דלית

תינוק בן חודשים וחצי כמעט. אני מאוד מוטרדת מכך שאינו עוקב אחר פנים שלי כשאני מולו. כן עוקב אחרי חפצים. הוא משמיע קולות, ערני ומחייך בתגובה. ראפא שבדק אותו הפנה לבדיקת עיניים שיצאה תקינה ורופא עיניים וגם רופא התפתחותי טענו שיש לחכות ואולי מדובר בהבשלה מאוחרת של עצבי ראייה. הרי אחרי חפצים הוא כן עוקב בצורה מצוינת מעבר לכך הוא תינוק מאוד רגוע, שוכב יפה על הבטן, מרים ראש בהתאם לגילו

מעקב עיניים מתפתח בחודשים הראשונים לחיי התינוק ממליצה להרגע לאור הבדיקות שעשית. הניחי התינוק על ירכייך כשהן כפופות ופניו מולך שימי אף אדום של ליצן או קרבי חפץ לפנייך ונסי כך לעודד אותו להסתכל אל החפץ וגם על פנייך הקרובות, הוסיפי חיוך מלל עדין. תרגלי זאת מס' פעמים ביום. בהצלחה.

מנהל פורום התפתחות הילד