מה הכי נכון מהחישובים האלה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

15/04/2014 | 22:57 | מאת: חישו

Father´s height+Mother's height)/2+11 for males (Father's height+Mother's height)/2-6.5 for females ________________________________________ מכפילים בשתיים את גובה הפעוט בגיל שנתיים ________________________________________ בנים =גובה אב+ גובה אם+13 לחלק ל2 בנות= גובה אב+גובה אם -13 חלקי 2 חישוב גובה סופי

16/04/2014 | 11:27 | מאת: ד"ר דורון רול

השיטה העממית המקובלת היא (בדומה למה שכתבת) מחצית גובה האב+גובה האם, לבנים מוסיפים 6.5 ולבנות מחסירים 6.5. שיטה זו כלל אינה מדויקת וכולנו מכירים מקרים רבים בהם בן לאב גבוה ואם נמוכה עובר כבר בגיל צעיר את גובה האב. הדרך היחידה הכמעט מדויקת (לבטח לא לחלוטין אלא רק בסדר גודל) היא צילום כף יד לגיל עצמות, והדיוק עולה ככל שהגיל מתקדם.

16/04/2014 | 11:40 | מאת: חישו

אף פעם לא עשו לנו צילום כף יד. איך עכשיו שסיימנו לגדול נדע אם גבהנו כמו שצריך? אין לנו שום דרך לדעת!

מנהל פורום התפתחות הילד