לידת פג בשבוע 34 השגחה

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

20/06/2016 | 11:13 | מאת: אני

שלום, ילדתי בשבוע 34. הבת שלי היתה בפגיה 10 ימים. נולדה במשקל 2350 הריאות לא היו בשלות מספיק ולכן נתנו את החומר להבשלת ריאות והיתה מונשמת כ3 ימים. כיום בת 5 שבועות. האם מותר לצאת איתה? כמה זמן מומלץ לשמור ולא לצאת מהבית? האם בגיל 3 וחצי חודשים אפשר לשלוח למעון או עדיף שלא? מאיזה גיל כבר פחות מסוכן שתידבק בכל מיני מחלות? תודה מראש

שלום אמא יקרה, היציאה מהבית היא לשיקולך, אין איזושהי המלצה מסויימת מלבד המנעות ממקומות סגורים והומי אדם במידת האפשר. הקפדה על שטיפת ידיים (שלנו המבוגרים).בקביעת תור לטיפת חלב ולרופא הילדים צייני כי ביתך היא בוגרת פגיה בכדי לנסות ולהשתבץ ראשונה או אחרונה בתור. כאשר ידוע לך על

בהמשך להודעה הקודמת...אין גיל פחות מסוכן למחלות, לדעתי ככל שהיא גדלה היא מתחסנת יותר, כשהיא תעשה את החיסונים של גיל חודשיים - מחומשת ( שכוללת שעלת) ודלקת ריאות, זה בטח יגן עליה יותר מבחינה נשימתית. כמו כן ישנו חיסון לווירוס הRSV שניתן בחודשי החורף לתינוקות שנולדו עד שבוע- 34 6. גם לגבי הכנסה למעון, אין מניעה כללית מיוחדת. העבר של התינוקת בפגיה מצריך מעקבים כפי שהומלץ לכם בשחרור מבית החולים וחשוב וכדאי להתייעץ עם רופא הילדים שלכם בדבר המלצות ספציפיות. בהצלחה! נועה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות