קשר עין

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

04/10/2015 | 01:19 | מאת: חיה

מאיזה גיל אמורים תינוקות ליצור קשר עין עם ההורה? התינוק שלנו ממקד מבטו על חפצים מגיל צעיר מאד, אבל קשר עין ממשי רק מגיל ששה שבועות, ומאז גם חיוכים רצוניים, אבל בקמצנות גדולה. היום, בן שמונה שבועות, הוא עדיין לא מחפש אותנו במבטו, ורק אם אנחנו נסב את תשומת לבו הוא לפעמים ינעל מבט (להרבה זמן). אני זוכרת מהילדים הגדולים שלי בגילאים מוקדמים מאלה שהם 'חיפשו' אותי בכל פעם שחשו שינוי טמפרטורה, רעב, בקבוק בפה, וכו'. התינוק הנוכחי בכלל לא... אני לא רואה זיק של היכרות בעיניו כשהוא רואה אותי, ולא חושבת שמשנה לו אם אני מחזיקה אותו או מישהו אחר. כשאני מכניסה לו בקבוק - הוא לא מחפש מי הביא לו. זה מדאיג אותי מאד מאד. יש משהו לעשות בנידון? הוא כן 'מבקש' אוכל ומשתתק כשאני קוראת אליו אפילו ממרחק, פותח פה לקראת האוכל- כבר כשאני תוחבת לו את הסינר, אבל כמעט בלי תקשורת ישירה. זה מבהיל אותי. אשמח לתשובה.

05/10/2015 | 21:41 | מאת: ליטל בוזאק

חיה שלום רב, המקרה שאת מתארת יכול להגרם מהרבה סיבות. צריך לשים לב האם אין קשר עין ע צעצועים כמו קשר העין שלו אליכם ההורים. בירור לגבי הפרעה בהתפתחות הקשר מתבצעת סביב ווגיל שנתיים. כלומר, צריך לחכות שיגדל ובגיל המתאים לעשות את הבדיקות הדרושות וזאת בתיאום עם רופא הילדים שלך. זה גם יכול להיות התנהגות שקשורה לאופי לכן אני ממליצה לך בשלב כזה מוקדם לתת בעיקר חום ואהבה ולדאוג במקרה הצורך. התינוק החדש במשפחה לא חייב לעמוד בקצב ההתפתחות שאחיו הגדולים הציבו... שיהיה בהצלחה

06/10/2015 | 02:46 | מאת: חיה

אני מודה לך מאד על התשובה. הוא עוקב אחר מובייל בתנועתו סביב ראשו, ננעל להרבה זמן על מקור-אור וגם על צעצוע או הדפס במגן הראש. כמו שכתבתי, יש מעט גם קשר-עין אתי או עם בעלי, וחיוך רצוני לפעמים. תינוק רגוע למדי עם מזג נוח. רק רציתי לדעת האם יתכן שאני מחמיצה משהו חשוב, שניתן לחזקו כעת. אז תודה על תשובתך, ואניח לזה עכשו.

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות