מזון וצואת פגים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

27/07/2015 | 23:35 | מאת: גלית

שלום רב, בתי כעת בת חודש ושבועיים. נולדה בשבוע 35+6 משקל 3.400 ק"ג. אוכלת מטרנה פגים. טיפת חלב ממליצה להמשיך עד שלושה חודשים. נתנה כחודש צואה בצורת שבלול משחתית כפעם ביום. לאחר חודש ועד היום משך שבועיים צואתה החלה להיות רכה מאוד ומימית עם גבשושים לאחר כל ארוחה ויש גם ריח חמוץ. על כן כבר שבועיים שאני נותנת לה מטרנה ללא לקטוז בהמלצת רופאת הילדים. לא חל שינוי בעקבות זה. החשש שלי הוא שהיא מפסידה כבר שבועיים את המזון של מטרנה פגים שהוא עשיר הרבה יותר ומטיב להתפתחותה. מטרנה ללא לקטוז מיועדת לתינוקות בכל הגילים. האם הצואה תקינה? האם לחזור למטרנה פגים? או שמא קיבתה עדיין רגישה? אודה לתשובה

28/07/2015 | 22:55 | מאת: ליטל בוזאק

היי גלית, לפי מה שסיפרת נשמע היציאות שלה תקינות. כל עוד אין דם בצואה או צואה לבנה אין סיבה לדאגה. צבע וריח ומרקם היציאות משתנה מגיל לגיל ויכול להשתנות ברגע שמוסיפים את הויטמין די או הברזל. יכולות להיות הרבה סיבות לשינוי מלבד הכלכלה. לא הייתי שוללת לתת לה מטרנה רגילה בייעוץ עם הרופאת ילדים או לחילופין לנסות לתת כלכלה אחרת ולראות איך היציאות שלה. בהצלחה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות