ראש א-סימטרי לאחר לידת ואקום

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

27/11/2014 | 15:07 | מאת: א

שלום רב, אני אמא לתינוק בן 7.5 חודשים שנולד לידת ואקום, מונח פנים כלפי מעלה. התינוק מתפתח בצורה תקינה לחלוטין. הבעיה היא - ראשו אינו סימטרי (יש בליטה למעלה, ועורף לא עגול). לאחר לידה אף אחד לא דיבר איתי על כך, וכיום אני מתגוררת בסין, פה המליצו הרופאים לבצע CT לתינוק כדי לוודא כי המוח של התינוק - תקין. האם זו המלצה נכונה? האם זה מסוכן לתינוק ביצוע של CT? אולי ישנם אבחונים נוספים שניתן לעשות? מה ההשלכות האפשרויות של ראש אי סימטרי? בתודה מראש, אמא מודאגת

30/11/2014 | 09:56 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום א. לא כתבת לי אם היקף הראש עולה בצורה תקינה ויציבה על עקומות הגדילה. בהנחה שהיקף הראש גדל היטב אינני סבור שיש מקום לביצוע CT כיוון שכמות הקרינה בבדיקה זו ענקית ואינה מומלצת בתינוקות כה קטנים. בדיקת אולטראסאונד ראש (אם המרפס עדיין פתוח) יכולה להיות תחליף ראוי ל - CT. אינני יכול להבין בדיוק מה הממצאים שרואים בראש עצמו או בעורף ולכן לא אוכל להתייחס לגופו של עניין. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות