מיעוט שתן בתינוקת בת יומה

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

18/11/2014 | 08:05 | מאת: אב טרי

בתי בלעה מים מקוניאלים בלידה. הריאות הסתדרו אבל יש מיעוט במתן שתן למרות שמזינים אותה בזונדה ולמרות שמקודם עשו שימוש באינפוזיה. אין סימן לבעיה בתפקודי כליות לאור תוצאות מעבדה. מה יכולה להיות הסיבה למיעוט שתן כשיודעים שהיא מקבלת כמות מספקת של אוכל ונוזלים וכשאין אינדיקציה לבעיה בכליות?

19/11/2014 | 08:45 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אב טרי כמות השתן ביממה הראשונה והשנייה נמוכה ועולה בהדרגה. רוב הילדים "מתיבשים" לאחר הלידה וירידה של עד 10% במשקל היא ירידה פיזיולוגית. יש לזכור גם שאם כמות מי השפיר בהיריון הייתה תקינה זה מוכיח שהכליות תפקדו היטב לפני הלידה. אם תפקודי הכליות תקינים סביר שאין בעיה רפואית אם כי חסרים לי נתונים נוספים כמו הירידה או העלייה במשקל מהלידה ועד עתה, האם דגימת השתן תקינה? (דם בשתן או חלבון?) וכיו"ב. אם כמות השתן לא תשתפר, מציע שתקיים שיחה עם הרופא הבכיר המטפל בתינוקת ותקבל פרטים מעודכנים יותר. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות