גזים ומתן גרייפווטר

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

28/10/2014 | 00:39 | מאת: ליטל

בני בן ה3 שבועות החל לסבול מגזים. ניסינו להחליף לו פורמולות שונות אך ללא הצלחה עד שבסוף קניתי לו טיפות של גרייפווטר. החלטתי לתת לו בשעות אחהצ והלילה כשההתקפים גדולים וכואבים יותר. אני פועלת לפי ההוראות 10 טיפות לפני כל ארוחה וזה נראה שזה אכן עוזר מהר אבל זה גורם לו להיות ממש מנומנם ורגוע מידי...אולי בגלל שהתרגלתי לבכי וצרחות זה נראה מוזר לי שהוא שקט?! האם זה בסדר? אולי אנסה להפחית בטיפות ולא לתת עשר טיפות כל פעם?...

28/10/2014 | 07:26 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום ליטל אין כל הוכחה שהתכשירים המצויים בשוק להקלה על "גזים" אכן יעילים. לפיכך אינני ממליץ על השימוש בהם, בוודאי כאשר הם גורמים לשינוי בהתנהגות כמו נמנום וכיו"ב. יש לזכור שבכי ניכר בגיל כה צעיר יכול גם להעיד על רעב ולכן כדאי כמובן לשלול זאת. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות