אלרגיה לחלבון חלב פרה

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

21/10/2014 | 03:45 | מאת: אלה

שלום אני אמא לילד בן 5 חודשים.אני מניקה.בגיל 3.5 חודשים ניסיתי לתת לילד מטרנה ונוטרילון,הוא היה מקיא שעה שעתיים אחרי. רופא אמר שכנראה יש לו אלרגיה לחלבון חלב פרה,כי בגיל קטן (3 שבועות ) הוא קיבל כמות גדולה של מטרנה ( היתי חולה ואמרו לי לא להניק תינוק אז יומיים הוא היה על מטרנה). הרופא המליץ על נוטרמיגן. עכשיו (כבר שבועיים)אני נותנת לתינוק נוטרמיגן פעם ביום והוא לא מקיא. השאלה היא האם גם אני לא צריכה לשתות חלב והאם מותר לי לאכול דברים חלבים? יש לציין שתינוק פולט הרבה. קודם היו תקופות שהיה פולט יותר ואז פחות.לא הצלחתי להבין למה זה קשור.. עכשיו (כבר חודש או יותר )הוא פולט כל יום וכמה פעמים ביום. מה לעשות?האם זה קשור למה שאני אוכלת? תודה מראש

21/10/2014 | 06:47 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אלה אלרגיה לחלבון חלב הפרה מתבטאת לרוב בתפרחת על פני הפנים ובגוף או ביציאות דמיות. ביטוי של הקאות בלבד כפי שהיה אצלך פחות מתאים אם כי אפשרי. הרופא שלך נהג נכון שהחליף לנוטרמיגן וכך הייתי ממשיך. הפסקת מאכלי חלב שלך אינה חיונית ומומלצת רק אם התינוק היה ממשיך להקיא. לגבי הפליטות אין כל צורך לטפל וזו תופעה שתחלוף מעצמה עוד מספר חודשים. כדי לדעת בוודאות אם התינוק אלרגי לחלבון חלב הפרה יש להגיע לאלרגולוג ילדים שיבצע טסטים כדי לומר לך בוודאות. אם נמצא שאכן רגיש ניתן יהיה לנסות עוד פעם חלב פרה או מוצריו רק בגיל שנה וגם אז תחת השגחה. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות