שעלת לתינוקת מחוסנת- לחץ נוראי!!!

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

30/05/2016 | 10:43 | מאת: נטלי

שלום רב לך לאחיינית שלי בת שנה וחצי גילו שעלת למרות שמחוסנת בכל 4 החיסונים. הילדים שלי בני 5 ו-8 מחוסנים בכל חיסוני השעלת ,כל הזמן הזה היו איתה, אכלו מהאוכל שלה, גם אני וכל המשפחה היינו איתה , השתעלה על כולנו...שאלותי: 1. האם הילדים שלי יכולים להידבק ממנה למרות שמחוסנים? 2.האם צריכים לקבל אנטיביוטיקה גם למרות שכרגע לא ניכר עליהם כלום והם בסדר? 3. מתי האנטיביוטיקה משפיעה ? בשלב שעדיין לא חולים? 4. האם יעיל לקחת אנטיביוטיקה אם לא פיתחו כלום ופתאום אחרי שבוע שבועיים יפתחו את המחלה ואז שוב יצטרכו אנטיביוטיקה? 5. אבא שלי חולה שעבר הקרנות האם גם הוא צריך אנטיביוטיקה מניעתית? 6. אמא שלי גם לוקחת תרופות ללב, תירואיד, סטרואידים - האם גם צריכה אנטיביוטיק מניעתית? אני בלחץ היסטרי לגבי כולם בבקשה אם תוכל לענות ולכוון אותי אודה לך מאוד בכבוד רב נטלי

שלום רב חשוב להדגיש כי המחלה איננה בילדים מעל גיל שנה אינה קשה בדר"כ. כדאי לקחת טיפול מונע אם היה מגע הדוק עם חולה (כגון בני בית). מומלץ לפנות לרופא המשפחה לצורך זה. לגבי בני משפחה נוספים צריך לבחון לפי טיב המגע עם האחיינית, אבל אם היא לא היתה במגע הדוק ומתמשך איתם, אין צורך לתת טיפול מונע בשלב זה למעט מקרים חריגים, וכאמור, על פי החלטת רופא המשפחה.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות