חיסונים וחולה עם הקרנות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/03/2016 | 21:20 | מאת: נטלי

שלום רב לך ברשותך יש לי הרבה שאלות אודה ואעריך מאוד אם תוכל לענות לי: 1.הבת שלי בת 5 שנים קיבלה רק 2 מנות צהבת B ...האם יש טעם לתת מנה שלישית כדי לסיים את הסדרה? האם זה קונטראינדיקציה לתת חיסון הפטיטיס כשיש תפקודי כבד בגבול העליון- GOT 34 U/L? 2. כל הנכדים במשפחתי חוסנו במחומשת I.M 4 מנות ולא קיבלו פוליו בנוסף דרך הפה. חברה שלי חיסנה את הבן שלה במחומשת + פוליו דרך הפה ובאותו היום היינו אצלה אני והבן שלי והיא נתנה לי להחזיק את התינוק למשך רבע שעה אחרי שסיימה להחליפ לו יציאה בטיטול...מה הסיכוי שהבן שלי יידבק בפוליו מהתינוק שלה? 3.האם מי שחוסן במנות מומתות יכול להידבק בפוליו שמופרש מצואה של תינוק שקיבל חיסון דרך הפה? 4. הבן שלי נמצא עם האח של התינוק פעמיים בשבוע בחוגים..האם יש סיכוי שהילד נדבק מאח שלו ויכול להדביק את הבן שלי פוליו? 5.אבא שלי סיים לפני חודשיים הקרנות עקב סרטן- ואני ואחותי רוצות לתת לילדים שלנו MMRV - הבנתי שאסור להתקרב לחולה עקב החיסון הזה שהוא חי מוחלש...כמה זמן מסיום ההקרנות אפשר שאבא שלי יתקרב לילדים אם נחליט לתת את החיסון MMRV עכשיו? האם הבן שלי שבא במגע עם האח של התינוק יכול להידבק מהאח בפוליו ואז לסכן את אבא שלי? סליחה על העומס פשוט בלחץ בכבוד רב נטלי

שלום רב, נענה לפי הסדר 1. יש בהחלט טעם לתת את המנה השלישית של הפטיטיס B. אין מניעה לתת את החיסון כאשר יש תפקודי כבד בגבול העליון. 2. הידבקות מחיסון פוליו מוחלש - באופן כללי, ההעברה הינה ע"י מגע מהיד אל הפה. הנגיף החי מוחלש יכול לעבור במידה והוא כבר מופרש במעי (תלוי כמה זמן עבר מהחיסון), אך אם הבן שלך לא ביצע את החלפת החיתול בעצמו, הסיכוי שהוא נדבק בזן התרכיבי הינו אפסי. גם אם כן, הסיכון מכך נמוך ביותר, ואם הוא חוסן בעצמו נגד פוליו, הרי הסיכון הינו למעשה אפס. אני מניח שאתם מקפידים על הגיניית ידיים לאחר החלפות חיתול וכו'. 3. אדם אשר מחוסן בחיסון מומת, מוגן מנגיף הפוליו הפראי ובדוואי שמוגן מהזן התרכיבי המוחלש. עם זאת, אדם שחוסן רק עם החיסון המומת, יכול לשאת ולהעביר את הנגיף לאחרים. 4. זו אפשרות, אם כי נמוכה ביותר עד כדי אפסית. בכל מקרה, בהנחה שהבן שלך בריא ומחוסן בעצמו נגד פוליו, לא נשקפת לו סכנה כלל. נכון בכל מקרה (גם בלי קשר לחיסון), להקפיד לא לאכול מאותם כלים ולשטוף ידיים לפני ואחרי האוכל ואחרי יציאה מהשירותים. אני מזכיר שהנגיף מופרש עד 6 שבועות לאחר מתן החיסון. 5. אין מניעה לחסן ילדים בחיסון MMR הנמצאים באותו משק בית עם חולה שטופל בהקרנות. לגבי הפוליו - מדובר בהדבקה עקיפה מאוד. כאמור אין כאן סיכון משמעותי. אין מניעה שהבן שלך יהיה איתו ביחד. שהבן שלך יקפיד בששת השבועות הקרובים לא לאכול מאותם כלים עם אביך ושיקפיד על שטיפת ידיים לפני ואחרי האוכל ויציאה מהשירותים ולהימנע מנשיקות. מקוה שעזרתי

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות