חיסון משולש לאם מניקה - האם חלב האם בטוח לחולת CLL

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

31/08/2015 | 12:51 | מאת: cll וחלב אם

שלום בארצות הברית נוהגים לחסן את ההורים ובני המשפחה המורחבת בחיסון המשולש. אימי חולת CLL ומעוניינת לשתות חלב אם מהאם שחוסנה לפני כשבוע. האם אפשר לשתות את חלב האם כשבוע לאחר שחוסנה על ידי חולת CLL? אם אי אפשר - כמה זמן צריך לחכות עד שהחלב טוב לשתייה?

שלום רב, לא ברור לאיזה חיסון את מתכוונת, האם לחיסון המשולש נגד חצבת אדמת וחזרת או החיסון המשולש נגד דיפתריה, טטנוס ושעלת. בכל מקרה, אני מניח שהכוונה שלך הינה לספק נוגדנים כנגד אחת המחלות לעיל, אבל מתן חלב אם לחולת סרטן אינה פרקטיקה טיפולית מקובלת למיטב ידיעתי ולכן איני יכול לייעץ לך בנושא. אציין רק באופן כללי שלא כל חיסון גורם להפרשת נוגדנים נגדו בחלב אם ומשך הזמן ליצור נוגדנים אצל האם תלוי בגורמים רבים. אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה או להמטולוג המכירים את החולה ואת כל הרקע שלה על מנת להתייעץ איתם בנוגע להשלמת חיסונים במידה וצריך (ניתן גם להתייעץ עם לשכת הבריאות המחוזית). מאחל לכם בריאות שלמה. ד"ר קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות