חיסון פוליו מוחלש...

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

01/07/2015 | 10:46 | מאת: עדי

שלום רב, ביתי בת 1.6 חוסנה ביום חמישי בחיסון הפוליו המוחלש. היום מגיעים אלינו לבריכה הביתית (יש כלור ומשאבה) חברים וילדיהם. הילדים חוסנו בכל החיסונים המומתים אך לא בחיסון המוחלש. האם קיים סיכון שחלילה ידבקו או יפגעו מהחיסון בגלל הפרשות או צואה (אמנם אני מכניסה את ביתי לבריכה עם חיתול חד פעמי של מים אבל אין לדעת אם יש מעבר או שהחיתול זז טיפה ואז יש טיפטוף של הפרשות (שמכילות את הנגיף המוחלש) לתוך הבריכה). האם מסוכן ועדיף לדחות (אם כן למתי?) או שאין בעיה? תודה רבה

שלום רב, סליחה על העיכוב בתשובה. אין מניעה להשתמש בבריכה ככל שהבריכה מטופלת על פי ההנחיות של משרד הבריאות. בברכה, ד"ר קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות